18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

2017. októberi horoszkóp – Az otthon harmóniája felszabadultan

Megosztás
Asztrológia

Már szeptemberben elkezdtük a változtatásokat, a rendrakást, ami otthonunkat érintette, ha jól dolgoztunk, akkor most feljebb léphetünk egy szinttel. Októberben tovább erősödik a család, otthon, párkapcsolat szerepe.


Fontossá válnak a közösen végzett munkák, amit lezárásként mindig érdemes egy kis ünnepléssel megkoronázni. Ismeritek a mondást: „Sok kéz, hamar kész”, és ha végeztek, akkor jöhet a mulatság.

A hónap egyik jellegzetes eseménye is ezt szimbolizálja. 
A szüret mindig egyszerre munka és ünnep is, hiszen az eredményes betakarítást követi a szüreti mulatság.
A munka és szórakozás egyensúlyának megteremtése lesz tehát a cél, amivel a szürke hétköznapokat színesebbé tehetitek.


Bár az ősz már a visszahúzódásról, a befelé figyelésről, megpihenésről szól, a hónap energiái mégis a külvilág felé terelgetnek bennünket. 

Nem a begubózás, otthon ülés időszaka van, hanem a közös családi programok, vendégeskedések ideje. Lehetőség nyílik arra, hogy ezzel a hozzáállással kapcsolatainkat is frissítsük, javítsuk, és új színt vigyünk bele. 

Ezt azonban akadályozhatja, a cselekvésünket és a költekezéshez való viszonyunkat befolyásoló Szűz jegye. Ez arra ösztönözne, hogy inkább takarékoskodjunk, és mondjunk le a szórakozás lehetőségéről. Ezzel aztán bezárkózhatunk, ami nem tesz jót sem lelkivilágunknak, sem kapcsolatainknak. 


Hallgassatok jobban a megérzéseitekre, hiszen most az ösztönös és a tudatos oldal könnyen megtalálja a közös célt, ami a párkapcsolatokban is pozitív változást idézhet elő. Arra azonban figyeljetek, hogy saját szabadságvágyatokat ne nyomjátok el, egyfajta egyensúlyt kell teremteni az egyéni célok és a családi elvárások között. A hónap első felében erősen dolgozik a Mérleg jegyében járó Jupiter és a Kos jegyében álló Uránusz bolygó szembenállása, ami elég nagy káoszt okoz, ha nem figyelünk oda tudatosan. Nagy változások történhetnek, de a megfelelési vágy rendesen megkavarhatja az energiákat.
Nézzük meg kicsit részletesebben az általános hatásokat. 
A retrográd bolygók hatásait már gondolom mindenki kívülről tudja, hiszen elég régóta „szórakoztatnak” bennünket, így most inkább csak emlékeztetőül idéznék fel egy-két jellegzetességet a maradék két hátráló mozgást végző bolygó hatásáról.
A Neptunusz bolygó még november 22-ig fog hátrálni, folytatva a ködösítést, hogy megtanuljuk levetkőzni az áldozati mintákat.
Az Uránusz ebben az évben már nem vált irányt, marad hátráló mozgásban, így év végéig fogjuk korlátozó hatását érezni. Mindezt azért teszi, hogy kikényszerítse belőlünk a szükséges változásokat.

A Hónap kezdőenergiáinak pozitív megnyilvánulását a Mérleg jegyében álló Nap, és a Vízöntő jegyében járó Hold adja, amely segít abban, hogy valódi szabadságban éljük meg az otthonunk harmóniáját. Ez a hatás ösztönöz minket, hogy sokkal nyitottabbá váljunk, és minél több közös családi programot szervezzünk. Az ellenoldalt a Szűz jegyében álló Vénusz, és Mars bolygó képviseli, ami felügyeli, hogy ne legyünk meggondolatlanok, ne essünk túlköltekezésbe. Ugyanakkor pont az ő hatásukra lemondhatunk a szórakozásról, amitől viszont lehangoltakká válhatunk. És végül a Mérleg jegyében álló Merkúr bolygó, ami gondolati síkon is a harmóniát és a szépséget közvetíti felénk. 



A hónap első felében jelentkező, feszültséget hordozó Jupiter és Uránusz bolygó szembenállását már fentebb említettem. A másik jelentős hatás, ami még az időszak energiáját befolyásolja október 13-tól érezhető, de még gyengébb verzióban. Ezt a Kos Uránusz és a Nyilas Szaturnusz együttműködésének kezdete okozza. Segítségével a változások valóban elindulhatnak, a régi struktúrába beépülhetnek az újítások, és mindez a harmónia jegyében történik.

Részletesen a hónap lehetőségei:

Október 4-én
a Szűz jegyében járó Vénusz bolygó egy trigon fényszöggel találkozik a Bak jegyében járó Plútó bolygóval.
A Vénusz harmóniára, szépségre és élvezetekre törekvését a Szűz jegye jelentősen korlátozza, amire ez az égi találkozás még rá is erősíthet. Még inkább elbizonytalanodhatunk és túlgondolhatjuk a lehetőségeinket, minek eredményeként könnyen a feladást választhatjuk. Szélsőséges formában érzelmileg is lehangolttá válhatunk, ezért tudatosan kell magunkat kimozdítani az elvonulásból. Főleg azért, mert pár napig eltart az energia hatása.
A jó oldala az állásnak, hogy gyógyításban, analizálásban, vizsgálódást, elemzést igénylő munkában hasznos lehet.

Október 5-én
Telihold lesz a Kos jegyében. Ezzel elindul az elengedéses időszak, amikor megszabadulhatunk a lelki mérgeinktől.

Október 5-én a Szűz jegyében járó Vénusz együttállásba kerül a Mars bolygóval.
Amikor a két libidóbolygó találkozik az égen, akkor az általában kedvez a szerelmesek egymásra találásának, de a Szűz jegyében ez azért elég korlátozott és nem túl lángoló módon nyilvánulhat meg. Ettől még a lehetőség adott, de könnyen el is szalaszthatjátok a túlzott biztonságra törekvéssel.
Ezen a napon változatlanul érdemes olyan dolgokkal foglalkozni, ami tervezést, elemzést és aprólékosságot igényel. Szintén alkalmas kitartást igénylő munkára vagy rendrakásra, takarításra. Mivel Telihold is erre a napra esik, ezért érdemes lelkünkkel kapcsolatos tisztításokra is időt szánni.

Október 8-án
A Vénusz Mars együttállásához csatlakozik egy feszült fényszöggel (kvadrát) a Nyilas jegyében álló Szaturnusz.
Kb. 1 hetes hatásról beszélünk, ami megnehezítheti hatékonyságunkat, ha nem bízunk magunkban, és ha hagyjuk önkritikusságunkat eluralkodni rajtunk. Már eddig is utaltam rá, hogy a két bolygó Szűz jegyében tartózkodása, nem egy túlpezsgő állapot kiváltója, inkább bizonytalanság lesz jellemző. Ehhez jön a sorsbolygó vizsgáztatása, ami tovább feszítheti a húrt, és elég gyászossá válhat a hangulatunk. Ne váljatok görcsössé, kritikussá, lazítsatok, nem kell mindent túlbiztosítani, túlelemezni.

Október 9-én
a Bak jegyében álló Plútó bolygó feszültségbe (kvadrát) kerül a Mérleg jegyében álló Nappal és Merkúrral.
Szintén kb 1 hétig tart ez a hatás is, újabb kihívásokat állítva elénk. Úgy érezhetjük, hogy a harmóniánk felborult, nem találjuk a békés megoldásokat, és ezért még inkább szeretnénk alkalmazkodni. Erre azonban semmi ok, mert ezzel csak a Plútós hatásnak adnátok meg magatokat, amivel egyre nyomasztóbbá válhatnak a mindennapok. Mint minden nehéz hatás, úgy ez is az elavult mintákkal szeretne szembesíteni mindenkit és a nehézségek által tanítani.
A Mérleg jegynek fontos a külsőség, ami hamis értékrendet alakíthat ki az emberben, és ehhez hozzáadva a plútós szenvedélyt, hatalomhoz való vonzódást, elég nagy belső/külső konfliktus forrása lehet. Tehát a másik tanulnivaló, hogy elfogadjátok, ti magatok vagytok értékesek, amihez nincs szükségetek csillogó külsőségekre.

Október 10-én
14 óra 8 perckor a Skorpió jegyébe lép a Jupiter bolygó.
2018. november elején fog csak továbblépni és uralmi pozícióba kerülni a bolygó. Felbolydul a világ, megnövekedhet a manipuláció, jó esetben viszont segíti az önmagunkban való elmélyülést, a gyógyulást és a spiritualitást.

Október 14-én
délelőtt a Mérleg jegyébe lép a Vénusz.
A jegy által sugárzott energiában nagyon jól érzi magát a bolygó, ami november elejéig kedvez a kapcsolatoknak, harmóniának, művészeteknek.

Október 17-én
A Skorpió jegyébe lép a Merkúr bolygó, a Mérleg jegyében álló nap pedig szextil fényszög által egyesíti energiáját a Nyilas Szaturnusszal.
A Skorpió jegyébe lépő Merkúr bolygó érdeklődésünket a titkok a misztika felé irányítja. Segít az önismeretben, a belső vizsgálódásokban, ugyanakkor vigyázni kell, mert könnyen téves elképzelések felé vihet bennünket.
A két hatás együttes energiája viszont kitartást ad ahhoz, hogy saját életünk alakulásáért felelősséget vállaljunk, megtaláljuk mindenben a tanulni valót, a mélyen meghúzódó okokat és ennek a tapasztalatnak a birtokában változtatni tudjunk.

Október 18-án A Skorpió jegyében járó Jupiter együttállásba kerül a Merkúr bolygóval.
Egy pár napig tartani fog ennek a hatása és kimondottan rosszabbodást okozhat pszichés problémákkal küzdőknél. Felerősítheti a negatív gondolatok, sőt önmagában is inkább hajlunk a rossz dolgokra fókuszálásra. Még mentálisan egyensúlyban lévőknek is tudatos odafigyelés szükséges ahhoz, hogy belső harmóniájukat megőrizzék. Lehetőleg kerüljétek a negatív híreket, és a panaszkodókat. Viszont jó, ha rendszeresen olvastok, néztek hitet, pozitivitást támogató filmeket, előadásokat.

Október 19-én
Újhold lesz a Mérleg jegyében, amivel a teremtő időszak veszi kezdetét. Az elkövetkező időszak egyik feladata, hogy kijelöljük saját határainkat, emellett lehetőség nyílik arra, hogy valamilyen módon kifejezzük a bennünk lévő kreativitást.

Október 22-én
A Mars bolygó átlép a Mérleg jegyébe.
Ezt a közeget nem annyira tudja kihasználni a bolygó, így az energiákban is a hezitálás, döntésképtelenség, gyengülő akaratérvényesítés jelenhet meg. Ez a hatás egészen december elejéig így lesz, ezért próbáljatok meg együtt élni vele és kihozni belőle a legjobbat. A jó oldala pedig az, hogy most képesek vagytok megtalálni a diplomatikus megoldásokat, és kedvesen elérni célotokat.

Október 23-án. 7 óra 12 perckor, Skorpió jegyébe lép a Nap.
A nyitott és társaságkedvelő Mérleg jegyét elhagyva a Nap egy befelé ható energiát képviselő közegbe kerül. Ezáltal már egyénileg is megjelenik bennünk a nagyobb visszahúzódás igénye. Ahogy az időjárás egyre ősziesebbé és hűvösebbé válik, úgy kívánkozunk mi is a meleg takaró alá egy forró teával a kezünkben. Ajándékozzátok meg magatokat rendszeresen a pillanat varázsával, amit a pihenés okoz.

Október 24-én a Halak jegyében araszoló Neptunusz bolygó kedvező fényszögben (trigon) egyesíti energiáját a Skorpió Merkúrral.
Pár napig eltarthat a hatás, nem látunk tisztán miatta, viszont nagyon jól működik az intuíciónk. Tehát lehetőleg ne ezekben a napokban hozzatok jövőtöket befolyásoló döntéseket, inkább csak írjátok össze a felmerülő gondolatokat, érzéseket és később tiszta fejjel gondoljátok át újra. Arra is ügyeljetek, hogy ez a hatás a „szegény én” érzést is erősítheti, így változatlanul gondoskodnotok kell lelki töltekezésetekről!

Október 26-án
a Mérleg Nap együttállásba kerül a Jupiter bolygóval.
Csodálatos segítő, szerencsehozó energiák érkeznek, amit csakis lelki lehangoltságotok ronthat el. Tehát a feladat a boldogságkeresés, hogy a nagy szerencse bolygója valóban szerencsét hozzon.

Október 28-án a Plútó bolygó kettős hatására lehet számítani. Egyfelől feszült találkozása lesz a Mérleg jegyében álló Vénusszal, másfelől segítő kezet nyújt (szextil) a Skorpió jegyében járó Merkúrnak.
Hogy milyen lesz ez a nap, teljes mértékben gondolatainkon múlik. A Plútó bolygó, tanító szándékkal, igyekszik felborítani a harmóniánkat. Célja, hogy változtassunk gondolati mintáinkon, és megtapasztalhassuk, mire vagyunk képesek csupán a gondolataink erejével. Amennyiben negatív gondolatokat részesítitek előnyben, akkor ez fog felerősödni körülöttetek. Ha viszont folyamatosan odafigyeltek arra mit vesztek észre, milyen véleményeket fogalmaztok meg magatokban, akkor a Plútó bolygó elégedetté válik, és nem akar nyomasztani benneteket. 

Inspiráció erre a hónapra

Kattints a képre, és megnyílik a galéria


Mindenkinek csodás októbert és bőséges „termést” kívánok!


Dudás Mária asztrológus
06304515002

Elakadtál? Tanácstalan vagy? 
Belső Béke


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat