18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

Ezt ne öntsd soha a lefolyóba! - Ezért!

Megosztás
Egészség

Egy kicsi ez, egy kicsi az, ez még lefolyik… Ismerős? Pedig a következő dolgokat soha nem szabad leengedni a lefolyón! Meg is mutatjuk, miért!


Gyakran ártalmatlannak látszó dolgokat is beengedünk a lefolyóba, mint például a tésztadarabok, kávézacc, gyógyszer, és még sorolhatnánk.

Valljuk be őszintén, hogy így van.
Pedig komoly következménye lehet!

Tészta

A spagetti, panír maradvány mind megtapadnak a lefolyócsőben. El sem tudjuk képzelni, amíg nem kezd el szaglani, milyen baktériumok telepednek meg. És amikor a lefolyó nem folyik le tökéletesen, akkor ezek a baktériumok visszajönnek a mosogató felszínére.
Ugye milyen gusztustalanul hangzik? Pedig így van!

Tojáshéj

A tojáshéjon nem csak a többi lefolyóba engedett szenny tapad meg, de még a szalmonella baktériuma is tenyészik rajta majd. Ez így komplexen talán rosszabb, mint a közösségi közlekedés eszközeinek fogantyúin található baktérium mennyiség.

Salátaöntet

Rengeteg zsírt tartalmaznak, és mivel van benne fehérje, így itt is érvényes szalmonella.

Gyümölcs matricák

Egy almán vagy banánra ragasztott matrica, ami elázik, amikor megmossuk. Ugyan, ki szedegeti ki a mosogatóból, ez még éppen lemegy. Csakhogy a matrica attól ragad, hogy ragasztó van rajta. Ez a ragasztó még ha kis mennyiség is, a többi szennyel együtt már komoly mennyiséget és baktériumforrást jelent.

Liszt

Oltári büdös tud lenni, amikor vizes közegben elkezd erjedni. És annyira ragacsos lesz, hogy még a lefolyótisztítók is csak nehezen birkóznak meg vele. Gondoljunk a tányérokra, edényekre, amiben lisztet kevertünk például tejjel, tojással.

Zacc

Nem gondolnánk, de a kávézacc a lefolyótisztítókkal elegyedve megkeményedik, és még jobban odatapad a lefolyó falára.


Tipp

Érdemes hetente-kéthetente egy lábosnyi vizet felforralni, és beleönteni a lefolyóba, ha beleengedjük a fent említett dolgokat, ha nem.
A forró víz tökéletesen fertőtlenít, és érezhetjük majd a frissességet.
Ezt érdemes megcsinálni a fürdőkádban, wc-ben is. 


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat