18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

Reggeli rituálé, ami megalapozza napod! - Így nem leszel ideges nap közben!

Megosztás
Női lélek

Ki ne vágyna egy olyan napra, amikor nem kell idegeskednie! Nem is kell, ha reggelente pár perces rituálét vezetünk be! Így működik! És hatékony!


Aki végzett már autogén tréninget, az tudatosan csinálja már, hogyan lehet az agyat kikapcsolni.

Aki nem, annak a következő rituálé tippek segíthetnek, hogy jól induljon a reggel, mert ebben az időpontban és ebben a pár percben legalább annyit pihenhetünk, mint napi 8 órás alvással.

Duplázd meg az energiádat!

Az idegesség tulajdonképpen nem más, mint mentális gyengeség.

És ez nem térfa!

Amennyiben reggel idegesen kelünk, még meg sem ittuk kávénkat, de már az aznapi gondokon, feladatokon jár az agyunk, úgy ez egész nap elkísér bennünket.

Ki mit tud beépíteni reggelente pár percben az életében?

Bármit lehet!

Például növényt locsolni az ablakban, korábban kelni és sétálni, folytatni egy elkezdett kötött kesztyűt, sapkát, sálat, nagyot szellőztetni és csak úgy beszívni a reggeli friss levegőt.

Ez a pillanat!

Ez az a pillanat ugyanis, ami megalapozza mentális erősségünket. Az agy egyszerűen kikapcsol, pihen, és jó érzés tölt el bennünket.

Az amerikai kutató Donald Winnicott éppen ezt a területet kutatja. És kutatásai azt igazolják, hogy azok az emberek, akik reggelente pár percet szánnak a nyugodt időtöltésre, sokkal jobban viselik a munkahelyi stresszt, a nehéz helyzeteket, mert mentálisan erősek. 
Így töltődik fel szervezetük energiával. Kiderült, és nem mende-monda, aki „bal lábbal kel fel”, úgy is tölti egész napját.

A reggeli rituálé tökéletes megoldás még akkor is, ha reggel tényleg bal lábbal keltünk ki az ágyból, mert ezek alatt a percek alatt kizökkenünk az ideges, rosszkedvű állapotból, és megnyugszunk.
Ezért napunk végül jól indul.

Mondhatjuk, hogy kinek fér ez bele az idejébe, de!

Ki ne tudná megoldani, hogy például 5-10 perccel korábban kel?
Ja, akinek jó az, ha túlnyomó többsége napjainak idegeskedéssel és szorongással telik, ne is keljen fel korábban, meg se próbálja. 


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat