18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

Hogyan rövidíthető le a menstruációs vérzés időszaka? – 4 természetes tipp!

Megosztás
Egészség

Terveztünk egy utazást, edzésre mennénk, és még sorolhatnánk, mikor a legrosszabbkor jön meg a havi vérzés. És, ha már ilyen pechesek vagyunk, akkor van, akinél 4-7 napig is eltart. Ezek a napok nem a legkellemesebbek, hiszen sokak pokoli fájdalmat élnek át ilyenkor, de van lehetőség, amivel lerövidíthető a vérzés időszaka. Ráadásul természetes módon.


A fogamzásgátló tabletta ismert módszer a menstruációs fájdalom csökkentésére, de nem természetes, és van, aki nem is szedhet ilyet.
A hormonkészítmények csak indokolt esetben ajánlottak.
De nincs is rá szükségünk, ha ebben a kontextusban nézzük.

Hogyan lehet lerövidíteni a menstruációs vérzés időtartamát, és egyben csökkenteni a menstruációs görcsök okozta fájdalmat?

Gyógynövények

Sokan úgy gondolják, nincsen bennük elég hatóanyag, pedig rengeteg fajta létezik, ami hatékony! Menstruációs görcsök enyhítésére és egyben a havi vérzés időszakának lerövidítésére és a vérzés mennyiségének csökkentésére egyben alkalmas például a gyömbér, málnalevél, kakukkfű. A kakukkfű ráadásul a vérkeringést is szabályozza. A Maca gyökérnek hormonális befolyásoló hatása is van, és kifejezetten ajánlott például azoknak, akiknél szabálytalan a menstruációs ciklus.

Sport és menstruációs módszer

Már a gondolat is elriaszthat, hogy sportoljunk, amikor menstruálunk. Ugyanakkor, ha a gyógynövények segítségével csillapítani tudjuk a fájdalmat, sportolással felgyorsul a vér kiürülése és ezzel párhuzamosan csökkennek a menstruációs görcsök is, így leszünk pár nappal hamarabb túl a menstruáción.

Meleg

Már egy forró vizes palack is sokat javíthat állapotunkon, amikor rettenetesen görcsöl hasunk. A meleg hatására az izmok ellazulnak, csökken a fájdalom, viszont tudni kell, hogy a vérzés intenzitása megnő. Ettől nem kell megijedni.

Légyott menstruáció alatt

Igen, jól olvassuk! Bár a menstruáció időszaka sok nőt elriaszt, hogy összebújjon párjával, izomzatilag nagyon is ajánlott. A „csúcsra érés” (nem használhatjuk a szakkifejezést) ellazítja az izmokat, felgyorsítja a vérkeringést, így rövidül el a menstruációs időszak, csökken a fájdalom. Nyilván nem ekkor leszünk a legdöglesztőbbek, de egy normális párkapcsolatban ez megoldható. A higiéniára viszont nagyon oda kell figyelni, és nem árt védekezni. 


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat