18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves
18+

A cigaretták kevesebb nikotint fognak tartalmazni

Megosztás
Életmód

A legtöbb dohányos nikotinfüggő, és ezen szeretnének változtatni. Hamarosan a cigaretták kevesebb nikotint fognak tartalmazni, hogy a dohányzás kevésbé okozhasson függőséget.

18+

Ez jó hír!

Az amerikai Food and Drug Administration (FDA) folyamatosan küzd a cigarettafüggőség tényezői ellen.

Így kérelmet nyújtott be, hogy a cigarettagyártók csökkentsék termékeikben a nikotin szintjét.
Bár nem (csak) a nikotin mérgező, hanem a rengeteg adalékanyag is, melyek minden szál cigarettában megtalálhatók.

Ám mégis a nikotin az, ami emberek esetében függőséget okoz.

Tudtuk-e?

Egy szál cigaretta átlagosan 12 mg nikotint tartalmaz.
Összehasonlításképpen, a nikotin tapaszok 1 mg nikotint bocsátanak ki óránként.

A nikotin serkenti és stimulálja az agyban található idegeket, befolyást gyakorol a hormonháztartásra �" megemeli az adrenalin, szerotonin és dopamin szintet.

Kombinálva egyéb anyagokkal a dohánytermékek nagy valószínűséggel eredményeznek függőséget.

Évente!

Évente Amerikában mindegy 480.000 ember hal meg átlagosan a dohányzás okozta és azzal összefüggésbe hozható betegségekben.

Németországban 120.000 ember hal meg átlagosan a dohányzás okozta vagy azzal összefüggésbe hozható betegségekben, és szenved a folyamat közben magától a nikotin függőségtől.

Az Amerikában bejelentett kérelem hatására a dohányipari cégek tőzsdei részvényének árfolyama drasztikusan csökkenni kezdett. Közel 19%-ot egy nap alatt.

Amennyiben nincsen, vagy nem lenne nikotin a dohányipari termékekben, úgy sokkal kevesebben lennének függők, és kevesebben vásárolnák meg azt.

Nem véletlen a tőzsdei árfolyam zuhanása.

Bár a nikotin mennyiségének csökkentésétől a dohányipari termékekben kevesebb ember lenne függő, mégis nehéz út és folyamat lenne azok számára, akik már függők. És sajnos benne van a kockázati tényező ebben a lehetőségben, hogy sokkal több cigarettát szívnának azok, akik már eleve dohányoznak, hogy fenntartsák a nikotin bevitel mennyiségét.

Ez viszont azt eredményezné, hogy jóval több más káros anyagot lélegeznének be, hiszen a cigaretta számos adalékanyagot tartalmaz még a nikotinon kívül.

A Fehér Ház befolyását is meghaladhatja ez a kérdés, hiszen a lobbi hatalmas.
Kérdés, milyen hatást gyakorolna, ha ezt a törvényjavaslatot elfogadnák, és milyen kihatással lenne ez Európára is.

Amennyiben tehetjük, ne szokjunk rá a cigarettára, vagy ha már dohányzunk, igyekezzünk minimalizálni az elszívott cigaretták napi számát, és végül tegyük le.
Számos fórum található, ami segítséget nyújt a leszokni vágyóknak.


Megosztás

18+
  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat
18+