18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

Cola, mint önbarnító – Ennyire veszélyes az új trend!

Megosztás
Életmód

Az utóbbi időben szép számban megnövekedett azok száma, akik egy új önbarnulási trendet kezdtek el követni. Kend magadra a Cola-t és gyorsabban barnulsz tőle. Ez az új napozási őrület azonban rettenetesen veszélyes!


Hallottunk már sok dologról, amit bőrünkre kenhetünk, és szebben barnulunk, nem égünk le…

De Cola ilyen típusú hatásáról még biztosan nem, miszerint szebben barnulunk tőle.

A Cola-n túl hasonló barnító hatást tulajdonítanak például Angliában a szénsavas víznek. Állítólag a szénsavas vízzel bekent bőr éppen olyan színűre barnul, mintha a Karib térségben strandoltunk volna.

De jó-e ez nekünk?
Hatásos egyáltalán?
Nem káros egészségünkre nézve?

Káros, és meg is mutatjuk miért!

A Cola nem véletlenül lehet önbarnító hatású, hiszen tartalmaz egy E150 nevű festéket.
Ez a festék, ha bőrünkre kerül, becsapja bőrünket, ami nem képes védekezni a Nap káros sugarai ellen. Azon túl, hogy káros, bőrrákot kaphatunk, mert a festék alatt megég bőrünk, még ragacsosak is leszünk a Cola-tól.

Próbálkozzunk-e limonádéval?

Mert az világos színű, viszont van benne szénsav, és a citrom jót tesz a bőrnek???
Őrülten hangzik, és az is.
Nem véletlenül merül fel ez egyáltalán, mert egyre többen például limonádét kennek magukra, hogy szépen lebarnuljanak. A citromsav összehúzza a bőrt, Nappal kombinálva pedig egyenes az út az égési sérüléshez. A kikérgesedett, kiszáradt bőr hamar megég.
Tehát eszünkbe ne jusson!

És ha még ennyi minden nem lett volna elég elrettentő, akkor érdemes tudni, hogy a Cola foszforsavat is tartalmaz, ami ugyan biztosítja, hogy az elhalt bőrsejtektől (hámlasztó hatás) hamar megszabaduljunk, de így bőrünk még inkább kiszolgáltatott lesz a Nap káros sugarainak.

Tehát jó, ha beletörődünk és azon a helyen, ahol éppen lehetőségünk van napozni, elfogadjuk, hogy nem feltétlenül lesz Karib térségi színünk.

De mindennél fontosabb, hogy használjunk magas faktorszámú terméket.

Évente egyszer pedig érdemes megmutatni magunkat bőrgyógyásznak, aki ellenőrzi anyajegyeinket, szeplőinket.

Miért érdemes mindig ugyan ahhoz a szakemberhez menni?
Mert felvételek készülnek anyajegy méreteinkről, és így látható minden évben a változás. 


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat