18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

Házi kedvencekkel beszélgetni? – Különleges intelligenciára utal!

Megosztás
Életmód

„Ügyes vagy!” Jól csináltad!” Amikor minden gondolatunkat neki mondjuk el…


Akinek nincsen házi kedvence, csak elképzelni9 tudja, és sokszor jót nevet rajtunk.

Többször hallhatjuk ezt a megjegyzést: 

„Csak egy állat…”

Aki képes őszintén beszélni kedvencéhez, legyen az kutya, cica, nyuszi, görény, bármilyen élőlény, amihez kötődik, kutatók szerint különleges intelligenciával rendelkezik.

Ugyanis az állatok emberekre gyakorolt hatását sokan alábecsülik, de jó hír, miszerint egyre többen fordulnak olyan természetes terápiák felé, melyekben állatokat hívnak segítségül.
Ők azok ugyanis, akik képesek felszínre hozni az emberekből azokat az igazán mély érzéseket, melyekre talán egy pszichológus, kineziológus sem képes. 

Ezért lehetséges például, ha emberi tulajdonságokkal ruházzuk fel az állatokat. Valahogyan emberi kommunikációra képesek, ezt agyunk így konvertálja le.
talán túlzottnak tűnhet, amikor egy gazdi megpuszilja kedvencét, őszintén megsimogatja, megöleli, de éppen ez az, amikor őszinte érzelmeket mutatunk ki fizikailag is. 

És erre embertársainkkal csak nagyon kevés alkalommal nyílik lehetőségünk. Talán azok élik ezeket a pillanatokat meg, akiknek párjuk, gyermekük van. De akkor is nagyon sok befolyásoló tényező van, hiszen a másik félnek is befogadónak kell lennie erre a szeretetre, ott, akkor, abban a pillanatban. Ez azért valljuk be őszintén nem mindig sikerül.

Az állatok viszont olyanok, akik akkor sem reagálnak „undokul”, ha mi azok vagyunk.

Professzor Nicholas Epley az University of Chicago szakértője szerint:
„Történelmünkben is bizonyított, hogy gyerekesnek, misztikusnak gondoltuk az állatokkal való kommunikálást, és sok mese is erről szól, mint például a Maugli, és még sorolhatnánk. 

Éppen ezért, aki ma képes az állatokkal őszintén beszélni, különlegesnek számít, mert ehhez különleges érzelmi intelligenciára van szükség. Nincsen más faj a világon, amelyik erre képes, csakis az ember.”

Egy különleges teljesítmény agyunktól 

Az, hogy képesek vagyunk megértetni magunkat az állatokkal nem egy gyerekes bolondság.
Tudományosan megmagyarázva arról van szó, hogy agyunk képes az azonosításra, még lélektani folyamatok esetén is. Ez a gondolkodás az egyik legnagyobb agyi teljesítmény.
A humanizáció nem korlátozódik az állatokra, sokszor adunk nevet növényeinknek, tárgyaknak, elnevezzük például autónkat, biciklinket. Társítjuk őket valamihez. És igen, sokan beszélnek ugyan ezekhez a tárgyakhoz, növényekhez is.
„Te beszélsz a növényeiddel?”
„Igen, mert lelkük van!”
És lám, éppen az ilyen embereknél virágzanak olyan növények újra, melyek másoknál egy hét elteltével kipusztulnak. És nem is értjük a magyarázatot.
Az emberek ösztönösen képesek megkülönböztetni a barátokat, ellenségeket, képesek kapcsolatot teremteni egymással.
Mégis a nem irányítható tényező a lelki oldala mindennek.
Annál erősebben érezzük a kötődést egy házi kedvenchez, minél intelligensebb agyunk. nem csoda tehát, ha a gazdik szinte emberileg kommunikálnak kedvencükkel.

Fontos!
Minden állat nagy felelősség, és ha magunkhoz vesszük, akkor élete végégig gondoznunk kell, hiszen ő az, aki mindig ott áll majd mellettünk, ha szomorúak vagyunk megvigasztal, ha boldogok vagyunk, velünk örül.

Szerinted a kutyák képesek mosolyogni? 
A: Igen
B: Nem


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat