18+
Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves
Hirdetés

Königsbergi húsgolyók (Klopse) kókusz mártással

Megosztás
Recept

Hozzávalók (4 személynek) 800 g burgonya Só, bors 1 fej hagyma 500 g darált pulykamell 1 tojás 2 evőkanál zsemlemorzsa 2 piros chili paprika szelet 1 doboz (400 ml) nem édes kókusztej 1 doboz ananász konzerv 2 evőkanál étkezési keményítő ½ szál koriander

Hirdetés


A Königsburgi Klopsel (húsgolyó) tradicionális német étel. A friss koriander, chili és kókusztejjel készült mártás ad ennek a klasszikus ételnek egzotikus ízt. 


Elkészítés 

A burgonyát hámozzuk és pucoljuk meg, sós vízben főzzük puhára 15-20 perc alatt, és vágjuk közepesen vastag szeletekre, amikor kihűlt. 

A hagymát pucoljuk meg, vágjuk kis kockákra. 

 A darált pulykamellet egy tojással, zsemlemorzsával, sóval és borssal ízesítve gyúrjuk alaposan össze. Formáljunk belőle szép golyókat. 

A burgonya főtt levében főzzük meg a húsgolyókat. A chili csíkokat, az ananász darabokat (tegyünk félre pár szemet díszítéshez) kókusztejben az étkezési keményítővel forraljuk fel, majd pürésítsük botmixerrel. Ízesítsük a szószt is sóval, borssal. Tálaláskor szórjunk koriander leveleket, ananász darabokat díszítésként az ételre.   


Megosztás

Hirdetés


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat

Te leszel az első! Ezt még senki nem olvasta!

Iratkozz fel, hogy ezek a cikkek eljussanak hozzád!

Meglepetéssel készülünk neked ünnepek alkalmával!
További információk


Hirdetés


Népszerű cikkek