18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves
Hirdetés

Spagetti alla puttanesca - Spagetti kapribogyóval és szardellafilével

Megosztás
Konyha

A neve kiejthetetlen, pedig nagyon finom, elég lehet, ha megjegyezzük a kapribogyót és szardellafilét. Azért még szükség lesz pár hozzávalóra, hogy igazán eredeti legyen a spagetti puttanesca módon elkészítve. Aki szereti a különleges és pikáns variációkat, nos neki találták ki ezt a receptet. Ráadásul az étel 25 perc alatt elkészíthető csípős és nem csípős variációban is, bár az eredeti recept csípős.


A neve kiejthetetlen, pedig nagyon finom, elég lehet, ha megjegyezzük a kapribogyót és szardellafilét.

Azért még szükség lesz pár hozzávalóra, hogy igazán eredeti legyen a spagetti puttanesca módon elkészítve.

Aki szereti a különleges és pikáns variációkat, nos neki találták ki ezt a receptet. Ráadásul az étel 25 perc alatt elkészíthető csípős és nem csípős variációban is, bár az eredeti recept csípős.

Mi kell hozzá? (4 személy részére)
  • Só, bors, cukor
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 4-6 szardellafilé
  • 400 g spagetti
  • 1 evőkanál olíva olaj
  • ½ teáskanál chilipaprika pehely (nem kötelező)
  • 50 g kapribogyó
  • 125 g fekete olajbogyó
  • 425 ml paradicsomos pizzaszósz
  • 50 g parmezán
Elkészítés

A tésztát főzzük ki sós, már lobogó vízben. A fokhagymát pucoljuk meg, vágjuk apróra.

Tisztítsuk meg a szardellafiléket, töröljük szárazra, és vágjuk apróra.

A tésztát szűrjük le.

Az olajat melegítsük fel serpenyőben, tegyük rá a fokhagymát pirulni, adjuk hozzá a chilipaprika pelyheket, ha csípősen szeretnénk elkészíteni, és legvégül adjuk hozzá a szardellafilé kockákat. Forgassuk jól át.

Most hozzáadhatjuk a kapribogyókat és olajbogyókat. Pirítsuk össze, ízesítsük sóval, borssal és egy csipet cukorral. Öntsük rá a paradicsomos pizzaszószt. Forraljuk össze körülbelül 10 perc alatt.

A pikáns paradicsomos, szardellafilés feltétet tálaláskor tesszük a tészta tetejére, és megszórjuk reszelt parmezánnal.


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat

Te leszel az első! Ezt még senki nem olvasta!

Iratkozz fel, hogy ezek a cikkek eljussanak hozzád!

Meglepetéssel készülünk neked ünnepek alkalmával!
További információk


Hirdetés


Népszerű cikkek