18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

Miért van lyuk a főzőkanalakon?

Megosztás
Konyha

Rengeteg főzőkanálon van lyuk, legyen szó fakanálról vagy szintetikus anyagból készültről. Mindegyiket másra használhatjuk, ám az a lyuk majdnem mindegyiken ott van. Vajon miért lyukasak ezek a kanalak? Meg fogunk lepődni!


Rengeteg főzőkanálon van lyuk, legyen szó fakanálról vagy szintetikus anyagból készültről.

Mindegyiket másra használhatjuk, ám az a lyuk majdnem mindegyiken ott van.

Vajon miért lyukasak ezek a kanalak?

Meg fogunk lepődni!

Mi értelme van a lyukaknak?

1. Spagetti kanál

Amikor a spagettit nem ilyen kanállal tesszük tányérra, akkor vagy túl sokat szedünk vagy túl keveset. Ugye igaz?

És ekkor érthetjük meg igazán a lyuk értelmét például a spagetti kanálon.

A lyuk rajta valójában pont olyan széles, hogy a tökéletes adagot tudjuk kimerni, azaz egy adagot. Így lesz a mérés egyszerű. Természetesen kinek, mit jelent az egy dag.

Ezen kívül a spagetti kanalat nem csak a már tálba tett tészta adagolásánál lehet praktikusan használni, hanem akkor is, amikor a tésztát a forró vízből szeretnénk kiemelni. A víz lecsöpög a kanálon található lyukon, míg a kiálló részek megtartják a tésztát, és az nem csúszik le a kanálról.

2. Keverőkanál

A legtöbben szinte meg sem különböztetik a hagyományos fakanalat a lyukas fakanáltól. Pedig itt is van értelme a lyuknak rajta.

De vajon mi haszna van a fakanálon a lyuknak?

Azon túl, hogy megkeverjük vele az ételt, a lyuk csökkenti az ellenállást keverés közben, így az étel nem törik össze. Hasznos lehet például hús és burgonya vagy répával készült ételek főzésekor.

És vajon miért srég alakú a fakanál többsége?

Azért, hogy a lábos alsó részéről, ahol az illesztés található, tökéletes fedéssel tudjuk kikanalazni az ételt.  


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat