Rengeteg főzőkanálon van lyuk, legyen szó fakanálról vagy szintetikus anyagból készültről.
Mindegyiket másra használhatjuk, ám az a lyuk majdnem mindegyiken ott van.
Vajon miért lyukasak ezek a kanalak?
Meg fogunk lepődni!
Amikor a spagettit nem ilyen kanállal tesszük tányérra, akkor vagy túl sokat szedünk vagy túl keveset. Ugye igaz?
És ekkor érthetjük meg igazán a lyuk értelmét például a spagetti kanálon.
A lyuk rajta valójában pont olyan széles, hogy a tökéletes adagot tudjuk kimerni, azaz egy adagot. Így lesz a mérés egyszerű. Természetesen kinek, mit jelent az egy dag.
Ezen kívül a spagetti kanalat nem csak a már tálba tett tészta adagolásánál lehet praktikusan használni, hanem akkor is, amikor a tésztát a forró vízből szeretnénk kiemelni. A víz lecsöpög a kanálon található lyukon, míg a kiálló részek megtartják a tésztát, és az nem csúszik le a kanálról.
A legtöbben szinte meg sem különböztetik a hagyományos fakanalat a lyukas fakanáltól. Pedig itt is van értelme a lyuknak rajta.
De vajon mi haszna van a fakanálon a lyuknak?
Azon túl, hogy megkeverjük vele az ételt, a lyuk csökkenti az ellenállást keverés közben, így az étel nem törik össze. Hasznos lehet például hús és burgonya vagy répával készült ételek főzésekor.
És vajon miért srég alakú a fakanál többsége?
Azért, hogy a lábos alsó részéről, ahol az illesztés található, tökéletes fedéssel tudjuk kikanalazni az ételt.
- Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat
- Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat