18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves
Hirdetés

Paradicsomos Quiche – Lépésről lépésre

Megosztás
Konyha

Milyen étel a Quiche? Amilyen bonyolult a nevét kiejteni, annyira könnyű elkészíteni. A Quiche francia eredetű, egytálétel, amihez szinte bármilyen feltétet készíthetünk. Omlós tészta ágyra tesszük a feltétet vagy tölteléket. Leginkább tejszínes variációban készítik, mert a tejszín lágy és selymes ízt ad. Bár francia étel, a szó maga német eredetű, a „kuchen” (sütemény) szóból alakult át. Majdnem olyan a Quiche, mint a sós pite, amit készíthetünk zöldségekkel vagy akár hússal is, ki, mit szeret.


Milyen étel a Quiche?

Amilyen bonyolult a nevét kiejteni, annyira könnyű elkészíteni.

A Quiche francia eredetű, egytálétel, amihez szinte bármilyen feltétet készíthetünk.

Omlós tészta ágyra tesszük a feltétet vagy tölteléket.

Leginkább tejszínes variációban készítik, mert a tejszín lágy és selymes ízt ad.

Bár francia étel, a szó maga német eredetű, a „kuchen” (sütemény) szóból alakult át.

Majdnem olyan a Quiche, mint a sós pite, amit készíthetünk zöldségekkel vagy akár hússal is, ki, mit szeret.

Most megmutatjuk, hogyan készül a Quiche lépésről lépésre

Mi kell hozzá?
  • 600 g vaj
  • 125 g liszt
  • 1 tojás sárgája
  • 2 tojás
  • 500 g sárga és piros koktélparadicsom
  • 4 szál bazsalikom
  • 100 ml tej
  • reszelt szerecsendió
  • 2 evőkanál fenyőmag
  • őrölt fekete bors
Elkészítés

A paradicsomokat mossuk meg és vágjuk félbe őket, fedjük le fóliával és tegyük hűtőszekrénybe.

A lisztet, vajat, tojás sárgáját, 1-2 evőkanál vizet gyúrjuk össze lisztezett felületen. Készítsünk teljesen sima tésztát.

Melegítsük elő a sütőt 200 °C fokra.

Mossuk meg a bazsalikomot és csepegtessük le.

 

A tojásokat pici sóval és kevés szerecsendióval verjük fel kézi habverővel.

A tésztát nyújtsuk ki közepesen vékonyra, és béleljük ki vele a sütőformát úgy, hogy peremet is készítünk. A tészta alsó részét szurkáljuk meg villával.

A félbevágott paradicsomokat és a bazsalikom letépdelt leveleit egyenletesen elosztva tegyük a tésztára. Keveset tegyünk félre a levelekből a díszítéshez. Majd öntsük fel a tojásos keverékkel. Igyekezzünk a paradicsokat nem leönteni. Ettől az apróságtól lesz szép az étel.

Tegyük a sütőbe körülbelül 45 percre.

Eközben a fenyőmagokat pirítsuk meg serpenyőben.

Tálaláskor szórjuk csak rá a fekete borsot.  


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat

Te leszel az első! Ezt még senki nem olvasta!

Iratkozz fel, hogy ezek a cikkek eljussanak hozzád!

Meglepetéssel készülünk neked ünnepek alkalmával!
További információk


Hirdetés


Népszerű cikkek