18+
Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves
Hirdetés

Eritritol – Cukor, amiben nincsen kalória – Kalóriamentes cukor

Megosztás
Konyha

Úgy néz ki, mint a cukor, de nem az. Az Eritritol csak minimális kalóriát tartalmaz, a hagyományos cukorhoz képest. Ezt nevezik alacsony kalóriatartalmú cukorhelyettesítőnek. Egy cukorfajta, amiben nincsen kalória, a vércukorszint pedig süllyed tőle? Létezik ilyen? Igen! A cukor helyettesítése nem új téma, hiszen ott a Stevia, vagy más édesítőszerek.

Hirdetés


Úgy néz ki, mint a cukor, de nem az.

Az Eritritol csak minimális kalóriát tartalmaz, a hagyományos cukorhoz képest.

Ezt nevezik alacsony kalóriatartalmú cukorhelyettesítőnek.

Egy cukorfajta, amiben nincsen kalória, a vércukorszint pedig süllyed tőle?

Létezik ilyen?

Igen!

A cukor helyettesítése nem új téma, hiszen ott a Stevia, vagy más édesítőszerek.

De mi a helyzet az Eritritollal?

Az Eritritol ugyan úgy néz ki, mint a kristálycukor, de kevésbé édes, és csak kis mennyiségű kalóriát tartalmaz.

100 g Eritritol mindösszesen 20 kalóriát tartalmaz.

A normál cukor ezzel szemben, ugyan ennyi mennyiségre vetítve, azaz 100 g cukorban közel 390 kalória található.

Ez elég nagy különbség!

Ugye?

És akkor most a kalóriatartalom után jöjjön a vércukorszint, ami különösen a cukorbetegek számára lehet érdekes.

Vércukoszint csökkentő

Az Eritritol a vércukorszintet nagyon kis mennyiségben befolyásolja, ráadásul antioxidáns hatású, így védi a sejteket a szabad gyökök ellen. A nagy mennyiségű alkohol cukortartalom miatt nem növeli a vércukorszintet. 

Ezeken túl csökkenti a fogszuvasodás kockázatát.

Érdemes tudni, hogy kis mennyiségben szilva, eper, szőlő és sajt nyomelemeket tartalmaz.

Mit érdemes tudni az Eritritol cukorhelyettesítőről?

Fontos számításba venni, amennyiben Eritritollal szeretnénk bármit is édesíteni, hogy csak fele annyira édes, mint a cukor. Ráadásul az ízlelőbimbók csak késleltetve érzékelik ezt a fajta édes ízt, nem úgy mint a cukor esetében. Ezért nagyobb mennyiségre van szükség belőle.

Szakértők szerint éppen azért, mert nagyobb mennyiség szükséges belőle, gyomorfájást, haspuffadást, esetleg hasmenést okozhat.

Az Eritritol ma már jóváhagyott élelmiszer adalék Európában.   


Megosztás

Hirdetés


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat

Te leszel az első! Ezt még senki nem olvasta!

Iratkozz fel, hogy ezek a cikkek eljussanak hozzád!

Meglepetéssel készülünk neked ünnepek alkalmával!
További információk


Hirdetés


Népszerű cikkek