18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves
Hirdetés

Széles metélt citromos szósszal, Pancetta szalonnával

Megosztás
Konyha

Ismerjük a Pancetta szalonnát? Nem csak a kinézete különleges, hanem az íze is. Ugyan úgy megpirítható, mint bármilyen más szalonna. Tészta étel esetén kevesek gondolnak a bacon használatára, ezért lesz ez a recept még pikánsabb. Tészta étel esetén még kevesebben gondolnak a citrom használatára, pedig érdemes lehet. A széles metéltről pedig a legtöbbeknek a diós tészta jut eszükbe. Nos ezen is lehet változtatni. És ha ez még nem lenne elég, akkor azt is eláruljuk, hogy ez a különleges főétel 25 perc alatt elkészíthető.


Ismerjük a Pancetta szalonnát?

Nem csak a kinézete különleges, hanem az íze is.

Ugyan úgy megpirítható, mint bármilyen más szalonna.

Tészta étel esetén kevesek gondolnak a bacon használatára, ezért lesz ez a recept még pikánsabb.

Tészta étel esetén még kevesebben gondolnak a citrom használatára, pedig érdemes lehet.

A széles metéltről pedig a legtöbbeknek a diós tészta jut eszükbe. Nos ezen is lehet változtatni.

És ha ez még nem lenne elég, akkor azt is eláruljuk, hogy ez a különleges főétel 25 perc alatt elkészíthető.

Hogyan készül a széles metélt citrom szósszal és Pancetta szalonnával?

Mi kell hozzá?
  • 1 lime
  • 1 kis vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 8 vékonyra szelt Pancetta szalonna
  • 400 g széles metélt
  • só, bors, cukor
  • 200 g tejszín (főző)
  • 2 szál petrezselyem levele

 

Elkészítés

Mossuk meg forró víz alatt a lime-ot, vágjuk félbe és csavarjuk ki a levét.

A hagymát pucoljuk meg, vágjuk kis kockákra. A fokhagymát szintén pucoljuk meg, és vágjuk apróra.

A Pancetta szeleteket tegyük felmelegített serpenyőbe, és pirítsuk át. Ez körülbelül 3-4 perc. Addig pirítsuk, amíg ropogós lesz. Vegyük ki a serpenyőből, és tegyük félre.

A széles metéltet a csomagolásán előírtak szerint főzzük meg, szűrjük le.

A hagymát és fokhagymát pirítsuk át a Pancetta kisült zsírján. Adjuk hozzá a főzőtejszínt és a kicsavart citrom levét, majd forraljuk össze körülbelül 8 perc alatt.

A petrezselyem leveleit tépdeljük le, mossuk meg, és vágjuk közepesen apróra. A felét tegyük félre a tálaláshoz, a másik felét szórjuk a tejszínes, citromos szószba. A szószt ízesítsük sóval, borssal és kevés cukorral.

A készre főzött széles metéltet adjuk hozzá a tejszínes szószhoz, jól forgassuk át, és már tálalhatjuk is az ételt.

Tálaláskor tesszük a pirított Pancetta szeleteket a tészta tetejére, és rászórjuk a friss petrezselymet.  


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat

Te leszel az első! Ezt még senki nem olvasta!

Iratkozz fel, hogy ezek a cikkek eljussanak hozzád!

Meglepetéssel készülünk neked ünnepek alkalmával!
További információk


Hirdetés


Népszerű cikkek