18+
Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves
Hirdetés

Rigatoni tészta feta sajttal kakukkfűvel

Megosztás
Konyha

A tészta ételekről sokan úgy gondolják, hogy hizlalnak, ami félig meddig igaz is lehet, de nem teljesen.  Ugyanis a durum lisztből készült ételek szénhidrátban szegények.  Így a vércukorszintet nem emelik meg drasztikusan, tehát nem leszünk pár óra múlva éhesek.  Egy kis odafigyeléssel nyugodtan ehetünk durum tésztát.  Például rigatonit, amihez kakukkfüvet, feta sajtot és még sárgarépát is adhatunk. 

Hirdetés


A tészta ételekről sokan úgy gondolják, hogy hizlalnak, ami félig meddig igaz is lehet, de nem teljesen. 

Ugyanis a durum lisztből készült ételek szénhidrátban szegények. 

Így a vércukorszintet nem emelik meg drasztikusan, tehát nem leszünk pár óra múlva éhesek. 

Egy kis odafigyeléssel nyugodtan ehetünk durum tésztát. 

Például rigatonit, amihez kakukkfüvet, feta sajtot és még sárgarépát is adhatunk. 

Mi kell hozzá? (4 személynek) 
  • 50 g vágott mandula 
  • 3 szál kakukkfű 
  • 250 g sárgarépa 
  • 1 evőkanál olíva olaj
  • 1/2 chili paprika (nem kötelező)
  • só, bors
  • 75 g feta sajt 
  • 400 g rigatoni tészta (durum) 
Elkészítés 

A mandulát pirítsuk meg serpnyőben. 

Mossuk meg a kakukkfüvet, rázzuk le, tépdeljük le, vágjuk apróra. 

Egy evőkanál olíva olajat melegítsünk fel serpenyőben, és a megtisztított, apróra vágott sárgarépát 3 evőkanál vízzell főzzük, majd pirítsuk meg. 

A fél chili paprikát vágjuk ketté hosszában, szedjük ki a magjait, és vágjuk apróra. Ez a hozzávaló elhagyható, ha valaki nem szereti a csípős ételeket. 

A paprikát, mandulát, és a kakukkfüvet adjuk hozzá a puhára pirított sárgarépához. 

Ízesítsük sóval, borssal. 

Aki úgy érzi, hogy a szósz túl sűrű, adhat még hozzá vizet. 

A tésztát főzzük puhára a csomagoláson előírtaknak megfelelően. 

Tálaláskor tesszük a szószt a tészta tetejére, majd megszórjuk feta sajttal. 


Megosztás

Hirdetés


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat

Te leszel az első! Ezt még senki nem olvasta!

Iratkozz fel, hogy ezek a cikkek eljussanak hozzád!

Meglepetéssel készülünk neked ünnepek alkalmával!
További információk


Hirdetés


Népszerű cikkek