18+
Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves
Hirdetés

Áfonyás polenta szeletek tejszínes krémmel - Creme fraiche

Megosztás
Konyha

Nem csak fantasztikusan néz ki ez a sütemény, de még a hozzá készített krém neve is különleges.  Ehhez a süteményhez Creme fraiche dukál, ami nem más szó szerinti fordításban, mint “friss tejszín”.  Enyhén savanyú íze hasonlít a tejfölre, tulajdonképpen nem más, mint savanyított tejszín.  Akin ez túl különleges lenne, használhat nyugodtan hagyományos tejszínt, a polenta minőségén nem fog rontani vele.  A polenta egy bizonyos tésztafélét jelent, ami az olaszok kedvelt süteménye. Ngyon hasonlít a puliszkára. 

Hirdetés


Nem csak fantasztikusan néz ki ez a sütemény, de még a hozzá készített krém neve is különleges. 

Ehhez a süteményhez Creme fraiche dukál, ami nem más szó szerinti fordításban, mint “friss tejszín”. 

Enyhén savanyú íze hasonlít a tejfölre, tulajdonképpen nem más, mint savanyított tejszín. 

Akin ez túl különleges lenne, használhat nyugodtan hagyományos tejszínt, a polenta minőségén nem fog rontani vele. 

A polenta egy bizonyos tésztafélét jelent, ami az olaszok kedvelt süteménye. Ngyon hasonlít a puliszkára. 

És, ha már ennyi érdekességet tudtunk meg erről az édességről, akkor nézzük hogyan készíthető el. 

Mi kell hozzá? (4 személynek)
  • 1 vanillarúd
  • 600 ml tej 
  • 1 csipet só 
  • 55 g cukor 
  • 5 evőkanál vaj vagy margarin 
  • 150 g Polenta (kukoricaliszt) 
  • 200 g áfonya 
  • 1/2 teáskanál fahéj
  • 125 g Créme fraiche vagy tejszín (hab) 
  • 3 evőkanál mandulalikőr vagy pár csepp mandula aroma 
  • zsír 
Elkészítés 

A vaníliarúd belsejét kaparjuk ki. Forraljuk fel a tejet egy serpenyőben, adjuk hozzá a vanília kikapart belsejét, csipet sót, 25 g cukrot, és egy evőkanál zsírt. 

Alacsony lángon forraljuk fel, lassan, mert könnyen odaég. 

Most hozzáadhatjuk a kukoricalisztet apránként. Folyamatosan keverjük, amíg sűrű állagúvá válik, massza lesz belőle. Ez körülbelül 4-5 perc.

Húzzuk le a tűzről, és adjuk hozzá az áfonyát. Vigyázzunk, hogy ne törjön össze, amikor belekeverjük a masszába. 

Kenjük ki az őzgerinc sütőformát zsírral. 

Öntsük bele a sütőformába a tésztát. Simítsuk el. 

Tegyük hűtőszekrénybe 1,5 órára. 

A kihűlt polentát hiborítjuk a formából. 

Körülbelül 1,5-2 centiméteres szeletekre vágjuk. 

A szeletek mindkét oldalát megpirítjuk teflonos serpenyőben. 

Tejszínes krém elkészítése 

A fahéjat és 30 g cukrot jól elkeverünk. A tejszínt kemény habbá verjük, és hozzáadjuk a fahéjas cukrot, illetve a mandulalikőrt vagy csepp mandulaaromát. 


Megosztás

Hirdetés


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat

Te leszel az első! Ezt még senki nem olvasta!

Iratkozz fel, hogy ezek a cikkek eljussanak hozzád!

Meglepetéssel készülünk neked ünnepek alkalmával!
További információk


Hirdetés


Népszerű cikkek