18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

Mi van a dinnye héjában? – Egészséges és fogyhatsz is tőle! – És van még meglepetés!

Megosztás
Konyha

Csak a szép piros húsát ettük meg eddig a görögdinnyének? A fehéres része már nem sokaknak ízlik. A héja pedig szóba sem jött eddig. Tudtuk-e? A görögdinnye héja támogatja az emésztést. Energiával tölt fel a dinnye héja. A görögdinnye héja csökkenti a rák kialakulásának kockázatát. Már egy tálka görögdinnye is növeli a libidót. Hogyan együk meg a görögdinnye héját? Egyáltalán tudtunk róla, hogy a görögdinnye héja megehető? Még Smoothie turmixot is készíthetünk belőle!


Csak a szép piros húsát ettük meg eddig a görögdinnyének?

A fehéres része már nem sokaknak ízlik.

A héja pedig szóba sem jött eddig.

Tudtuk-e?
  • A görögdinnye héja támogatja az emésztést.
  • Energiával tölt fel a dinnye héja.
  • A görögdinnye héja csökkenti a rák kialakulásának kockázatát.
  • Már egy tálka görögdinnye is növeli a libidót.

Hogyan együk meg a görögdinnye héját?

Egyáltalán tudtunk róla, hogy a görögdinnye héja megehető?

Még Smoothie turmixot is készíthetünk belőle!

Ami ráadásul fogyasztó hatású!

Azt már tudjuk, hogy a görögdinnye magja nagyon egészséges. És a héja is.

A görögdinnye zöld és kemény héjában található hatóanyagok pedig a fogyásban is segítenek.

 

Támogatja az emésztést

Már egy tálkányi görögdinnye is elég rostot tartalmaz. És ezért megelőzi az éhség utáni sóvárgást.

Ezen kívül pedig a zöld héja méregteleníti szervezetünket. A görögdinnye héja rengeteg aminosavat Arginin-t rejt magában. És éppen ez az, ami nem engedi a zsírt lerakódni szervezetünkben.

 

Energiát ad és fittek leszünk

A görögdinnye aminosav tartalma hatással van izmainkra is. Növeli az izom teljesítőképességét. C-vitaminból is nagy mennyiség található benne, ami pedig immunrendszerünknek tesz jót.

 

Csökkenti a rák kialakulásának kockázatát

Lysopin is található a görögdinnyében, ami az antioxidánsok közé tartozik, és segít megszabadítani szervezetünket a szabad gyököktől. Ez az összefüggés pedig magában rejti, hogy például a prosztata rák kialakulásának kockázatát 34%-al csökkenti kutatások alapján.

A C-vitamin és Lysopin kombinációja ezeken túlmenően meggátolja a bőr ráncosodását.

 

Növeli a libidót

Aminosavak közül megtalálható még a görögdinnyében a Cytrullin is. A Foggia Egyetem kutatása felfedte, hogy férfiak esetében potencianövelő hatást gyakorol, mert ez az anyag támogatja a vérkeringést. Nők esetében a szexuális vágyat fokozza.

 

Hogyan egyem meg a görögdinnye héját?

Természetesen senki nem gondolja, hogy a görögdinnye héját álljunk neki csak úgy elmajszolni. Mert nincsen jó íze. Viszont Smoothie turmixba téve ez a fanyar, kesernyés íz nem érezhető. De tehetjük ropogós salátába is, és ha szeretnénk meglocsolhatjuk a salátát finom bazsalikom olajjal. 


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat