A sütőtököt sokféleképpen elkészíthetjük.
Sok háziasszony gondolkodik a befőzési szezonban, mit és hogyan lehetne eltenni télire.
Nem is gondolnánk, hogy ez a sárga, kerekded finomság, még lekvárként is eltehető.
Most megmutatjuk, hogyan készül a sütőtök lekvár.
1 kg sütőtök
¾ teáskanál fahéj
½ teáskanál apróra vágott, vagy őrölt gyömbér
¼ teáskanál szegfűszeg
1 csipet szerecsendió
6 evőkanál friss citrom leve
½ kg cukor a tartósításhoz. (ez kiváltható reform alapanyaggal)
30 perc alatt el is készülhetünk vele, mert nagyon egyszerű a befőzése.
A sütőtök húsát lereszeljük durva méretűre, de beletehetjük aprító gépbe is.
Kevés vízzel körülbelül 10 percig pároljuk, majd hozzáadjuk a fűszereket, és a citromlevet.
Felforraljuk, és 5 percig habzó, gyöngyöző állapotában megfőzzük.
Utána már tölthetjük is az üvegekbe.
Érdemes puha, kellően érett tököt választani.
- Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat
- Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat