18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

Szalagos fánk

Megosztás
Konyha

Lyukasan, vagy a nélkül, a fánk egy minden alkalomra elkészíthető desszert. Díszíthetjük is. Tippeket is adunk, hogyan lesz a fánk például csokoládés, vagy tejszínhabos. Hozzávalók 50 dkg finomliszt 3 dkg élesztő 2 db nagyobb, vagy 3 db kisebb tojássárgája 3 dl tej 2 dkg sütőmargarin   2-3 evőkanál porcukor (ízlés szerint) csipetnyi só, olaj a sütéshez, lekvár az ízesítéshez


Lyukasan, vagy a nélkül, a fánk egy minden alkalomra elkészíthető desszert.

Díszíthetjük is.

Tippeket is adunk, hogyan lesz a fánk például csokoládés, vagy tejszínhabos.

Hozzávalók

50 dkg finomliszt

3 dkg élesztő

2 db nagyobb, vagy 3 db kisebb tojássárgája

3 dl tej

2 dkg sütőmargarin  

2-3 evőkanál porcukor (ízlés szerint)

csipetnyi só, olaj a sütéshez, lekvár az ízesítéshez

Hogyan készül?

A tejben felfuttatjuk az élesztőt, hozzákeverünk egy kevés cukrot. Egy nagyobb (lehetőleg) műanyag edénybe tesszük a lisztet és összekeverjük a margarinnal, a tojás sárgájával és a porcukorral, valamint egy csipetnyi sóval.

Végül hozzáöntjük a felfuttatott élesztőt is. Az edényt letakarjuk, és szobahőmérsékleten kb. 30-40 percig kelesztjük.

Ezután ujjnyi vastagságúra nyújtjuk a tésztánkat, és fánkszaggató formával (vagy egy pohárral) kiszaggatjuk.

Tipp

Aki lyukasan szereti, kiszúrhatja a közepét is. Ám érdemes a közepeket is félre tenni és kisütni.

Alább, miért is.

Ezután újabb 30-40 percig kelesztjük. Ha végre letelt az idő, bő, forró olajban kisütjük a fánkokat.

Tipp

Az olajba azt a felét tegyük alulra, amely a kelesztés során felül volt.

Oldalanként 1-2 percnél tovább nem is kell sütni a fánkokat.

Miután megsültek, alaposan lecsepegtetjük, és konyhai törlőre, vagy szalvétára helyezzük őket, amely felszívja a felesleges olajat. Porcukorral meghintjük a tetejüket, és lekvárral tálaljuk.

 

Tipp

Fokozhatjuk még fánkunkat!
Akinek még arra is van ideje, hogy csokoládét olvasszon forró vízgőz felett, még szebb és érdekesebb fánkjai lehetnek.

A kihűlt fánkra tegyük a csokoládét, mert úgy tud megdermedni, és nem fog lefolyni.

A csokoládé öntetre, dermedés előtt még tehetünk színes, ehető díszítő golyókat is, vagy akár kókuszreszeléket.
 

És még ennél is jobban fokozhatjuk az élvezeteket!
Tipp

Nem véletlenül írtuk, hogy a kilyukasztott közepeket is érdemes kisütni.

Csak egy kis fantázia, és máris lehet tejszínhabos, lekváros fánkunk is.

A kép önmagáért beszél.


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat