18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

Sütőtök torta csokoládémázzal

Megosztás
Konyha

Éppen itt a szezonja a sütőtöknek. Számtalan felhasználási lehetőség van sütőtökre, a töklámpástól kezdve, levesig, és feltétekig. Mi most megmutatjuk, milyen egyszerű süteményt is készíthetünk belőle. Hozzávalók 1 kis pohár főzőtejszín 750 g sütőtök 250 g margarin 1 csomag vaníliás cukor 200 g cukor 6 tojás (M méret) 200 g liszt 1 csomag sütőpor 100 g őrölt mandula 2 tábla keserű csokoládé csipet só kakaópor a szóráshoz Elkészítés Vajazzuk ki a tepsit.


Éppen itt a szezonja a sütőtöknek.

Számtalan felhasználási lehetőség van sütőtökre, a töklámpástól kezdve, levesig, és feltétekig.

Mi most megmutatjuk, milyen egyszerű süteményt is készíthetünk belőle.

Hozzávalók

1 kis pohár főzőtejszín

750 g sütőtök

250 g margarin

1 csomag vaníliás cukor

200 g cukor

6 tojás (M méret)

200 g liszt

1 csomag sütőpor

100 g őrölt mandula

2 tábla keserű csokoládé

csipet só

kakaópor a szóráshoz

Elkészítés

Vajazzuk ki a tepsit.

Hámozzuk meg a sütőtököt, magozzuk ki, és reszeljük le.

Melegítsük elő a sütőt 175 °C fokra. Tegyük bele egy tepsibe a reszelt tököt és süssük 20 percig.

Majd vegyük ki a sütőből, és hagyjuk kihűlni.

A vajat, cukrot, vaníliás cukrot, csipet sót keverjük krém állagúra.

Akkor lesz jó, amikor a cukor már nem ropog keverés közben.

Ezután keverjük hozzá a tojásokat egyenként.

Külön edényben keverjük el a lisztet és a darált mandulát illetve a sütőport.

Ezt a keveréket adagoljuk hozzá apránként a már elkészült krémhez.

Ehhez a krémhez adjuk hozzá a megsült és kihűlt reszelt sütőtököt.

A sütőtökös tésztát tegyük egy kivajazott és kilisztezett tepsibe, majd süssük 25 percen keresztül.

Vegyük ki a sütőből, és hagyjuk kihűlni.

A csokoládét törjük darabokra, majd folyamatos kevergetés közben olvasszuk meg a csokoládét és keverjük hozzá a főzőtejszínt.

Amikor elkezd kihűlni, kenjük a sütemény tetejére, és hagyjuk megdermedni.

Legvégül szórjuk meg kakaóporral tálaláskor.


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat