A rizseshús eredeti elnevezése plov, vagy egyszerűbben piláf. A rizseshús az orosz konyha egyik legkedveltebb étele, leginkább rizsből készítik, de gyakran különféle gabonákat is felhasználnak hozzá. Az eredeti recept szerint bárányhús az alapja, de napjainkban szinte bármelyik húsból elkészíthető, sőt, néhány konyhán halat választanak hozzá.
A zöldségeket megtisztítjuk, és apróra felkockázzuk. A húst megmossuk és kb. 2-3 cm-es kockákra vágjuk.
Egy kevés olajat felforrósítunk, beledobjuk a zöldségeket, és jól összeforgatjuk őket.
Egy picit pirítjuk a zöldséges keveréket, majd hozzáadjuk a fűszereket, sózzuk, paprikázzuk.
Ezután belekeverjük a kockákra vágott húst, felöntjük annyi vízzel, hogy elfedje, és fedő alatt majdnem teljesen puhára pároljuk. Ezután beleöntjük az áttisztított rizst, és fedő alatt még kb. 10-15 percig főzzük, amíg a rizs megpuhul.
- Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat
- Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat