Sokan szeretjük a hagyományosan kirántott csirkemellet, de most egy olyan receptet szeretnénk bemutatni, ami kicsit más, mégis van annyira ínycsiklandó (vagy még finomabb), mint a lisztben, tojásban, prézliben megforgatott változata.
Elkészítése nem kíván -a konyhában szerzett- nagy tapasztalatot, mégis valami kis újdonsággal lephetjük meg családunkat.
Kezdő konyhatündéreknek kifejezetten ajánlott recept.
A csirkemellet megtisztítjuk és vékonyabb szeletekre vágjuk, majd besózzuk.
A tojásból, a lisztből, a tejből, valamint a reszelt sajtból sűrű masszát keverünk, egy picit legyen sűrűbb a palacsintatésztánál.
Ízesítsük sóval, szerecsendióval.
Mártogassuk meg a csirkemell szeleteket alaposan a masszában, úgy, hogy mindenhol befedje, majd bő, forró olajban süssük aranybarnára.
A bundás csirke mellé kiválóan illik a rizibizi, vagy a hasábburgonya, és ha keverünk hozzá egy kis majonézt is, mindenki megnyalja utána a tíz ujját.
Jó étvágyat!
- Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat
- Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat