Szilvából készíthetünk lekvárt, dzsemet, tehetjük süteménybe és készíthetünk belőle levest.
Fantasztikus színe lesz!
És az íze!
Készítsünk szilvalevest fehér habbal, ami igazán feldobja majd gyümölcslevesünket.
Különleges leveshez, különleges betét dukál.
Mossuk meg a szilvákat és vágjuk félbe.
Szedjük ki a magokat.
2 evőkanál vajat olvasszunk fel lábosban és kevergetés közben adjuk hozzá 5 evőkanál cukrot, amit karamelizálunk. Édesítőszer esetében csak adjuk hozzá oldott állapotban vagy folyékonyan és hagyjuk elkeveredni.
Adjuk hozzá a vörös szőlőlevet és forraljuk fel 3 percig.
Vágjuk fel a szilvát csíkokra és tegyük a főzetbe, majd adjuk hozzá a kikapart vaníliarúd magjait és magát a rudat is. Forraljuk fel és 3-4 perc alatt fedő alatt főzzük puhára.
A kukoricakeményítőt keverjük el 4 evőkanál hideg vízzel csomómentesre, és öntsük a leveshez. Forraljuk fel és hagyjuk, hogy besűrűsödjön.
2 tojás fehérjét verjünk kemény habbá egy kanál citromlével, és, amikor elég kemény, adjunk hozzá egy evőkanál cukrot vagy folyékony édesítőszert.
Teáskanállal formáljuk meg a gömbölyded habokat, melyeket forrásban lévő vízben pár perc alatt megfőzünk úgy, hogy a habokat forgatjuk. Amikor a habok megfőttek, csepegtessük le őket és tegyük tányérra. Innen fogjuk díszíteni a már kihűlt szilvalevest.
- Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat
- Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat