Egy menü összeállításánál érdemes elgondolkodnunk, milyen idénynek megfelelő alapanyagokat használhatunk fel.
Ősszel a sütőtök sokak kedvence, és tökéletes főételek kiegészítőjeként. Köretet készíthetünk belőle.
Rostban és vitaminokban gazdag, a színe magával ragadó, ráadásul csirkeétel mellé kiváló.
A sütőtök mellett a menta is egyre kedveltebb fűszernövénye a konyháknak.
Most megmutatjuk, hogyan készíthető mentával zöldségleves, amibe tejszín is kerül majd.
A desszert minden menü csúcspontja, de nem mindig van kedvünk és időnk órákat tölteni az elkészítésével. Desszertet nem csak sütve készíthetünk, ráadásul nagy divatját éli a rétegezés, kész alapanyagok felhasználása.
Könnyen elkészíthető, és nagyon finom, ha például joghurtot rétegezünk szilvával. A szilvához pedig mi más illene jobban, mint a fahéj.
Már el is készült az igazi őszi menü összeállítás.
Hozzávalók
Elkészítés
A vajon pirítsuk meg a finomra vágott vöröshagymát, majd utána a zúzott fokhagymát is. A pucolt és karikára vágott zöldségeket dobjuk rá, a burgonyát kockázva. Pár perc múlva engedjük fel vízzel. Ha felforrt, dobjuk bele a zöldborsót, a brokkolit és a vajbabot is. Sózzuk, borsozzuk, főzzük puhára. Mikor majdnem kész, adjuk hozzá a felkarikázott chilit, a finomra vágott mentát és a tejszínt is. Együtt főzzük készre, majd a legvégén a tűzről lehúzva tegyük bele a lime levét is.
Hozzávalók
Páchoz
Elkészítés
A pác hozzávalóit keverjük alaposan össze. A megpucolt csirkecombokat forgassuk meg a pácban, majd lecsöpögtetve, sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük. Alufóliával letakarva süssük kb 50 percig, 180 fokon. A végén vegyük le a fóliát, rakjuk mellé a tisztított és feldarabolt sütőtököt. A tököket kenjük meg mézzel és csorgassunk rá olívaolajat, a csirkecombokat pedig a maradék páccal kenjük át. Majd így süssük, emelve a hőfokot, még 15 percig, vagy amíg meg nem pirulnak.
Hozzávalók
Elkészítés
A magozott szilvákat a fahéj felével és kevés cukorral turmixszoljuk össze. A görög joghurtokat a maradék fahéjjal keverjük össze. A dió vágjuk össze és száraz serpenyőben kissé pirítsuk át. Poharakba rétegezzük a hozzávalókat. Alulra a gyümölcs, utána a fahéjas joghurt, majd a tetejére a durvára vágott pirított dióbél.
Dió helyett használhatunk magvakat, zabpelyhet is.
Szakácsom - Schemperger S. Roland
Szakácsom
- Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat
- Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat