18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

Marbré (márványos) csokoládés karamellás kuglóf

Megosztás
Konyha

Imádjuk a csokoládés, karamellás süteményeket? Mi a Marbré? A Marbré magyarul márványos kinézetet jelent, amitől a sütemény még elragadóbb lesz. Elkészítése egyszerű, és a kinézet önmagáért beszél. Hogyan készül a Marbré csokoládés, karamellás kuglóf? Mikor sütöttünk legutóbb kuglófot? Csak ritkán jut eszünkbe ez a sütemény? Igazán gazdaságos, több napig is friss marad, tehát minden napra juthat pár finom falat.


Imádjuk a csokoládés, karamellás süteményeket?

Mi a Marbré?

A Marbré magyarul márványos kinézetet jelent, amitől a sütemény még elragadóbb lesz.

Elkészítése egyszerű, és a kinézet önmagáért beszél.

Hogyan készül a Marbré csokoládés, karamellás kuglóf?

Mikor sütöttünk legutóbb kuglófot?

Csak ritkán jut eszünkbe ez a sütemény?

Igazán gazdaságos, több napig is friss marad, tehát minden napra juthat pár finom falat.

Mi kell hozzá? (20 szelethez)
  • 200 g vaj vagy margarin
  • 175 g + 1 evőkanál cukor
  • 1 csipet só
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 4 tojás
  • 300 g liszt
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 75 ml tej
  • 125 g lágy karamell cukorka (vajkaramella)
  • 3 teáskanál instant kávépor
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 15 g szeletelt mandula
  • 50 g étcsokoládé
  • 50 g tejszín (főző)
Elkészítés

A vajat vagy margarint keverjük el 175 g cukorral, csipet sóval, vaníliás cukorral egészen habosra.

A tojásokat egyesével adjuk a krémes keverékhez.

A lisztet keverjük össze a sütőporral és felváltva a tejjel, adjuk az előbb elkészített tésztaalaphoz.

A lágy karamella cukorkákat vágjuk apróra.

Az instant kávéport keverjük el 1 evőkanál vízben.

A tésztát felezzük el, tegyük külön edénybe. Az egyik feléhez keverjük hozzá feloldott instant kávét és 1 evőkanál kakaóport.

Az apróra vágott puha karamella cukorkákat keverjük a másik feléhez a tésztának.

Melegítsük elő a sütőt 175 °C fokra.

Vajazzuk ki kuglófformánkat, majd lisztezzük ki. Először öntsük a formába a kávés, kakaós tésztát. Simítsuk el egyenletesen. Most következhet a világos tészta. Villával nyúljunk egészen a forma aljáig, és húzzuk körbe.

Tegyük sütőbe és süssük körülbelül 45 percig, tőpróbával.

Vegyük ki a sütőből és hagyjuk kihűlni körülbelül 30 perc alatt.

Egy evőkanál cukrot karamellizáljunk meg serpenyőben. Adjuk hozzá a szeletelt mandulát. Az így keletkezett masszát kenjük el sütőpapíron. Hagyjuk kihűlni.

Az étcsokoládét törjük kis darabokra. A tejszínt melegítsük fel, húzzuk le a tűzről, szórjuk bele a csoki darabokat, várjuk meg, amíg a csokoládé teljesen elolvad. Hagyjuk langyosra hűlni.

Törjük kis darabokra a mandulás karamellát.

A tejszínben megolvasztott csokoládét kenjük a sütemény tetejére, majd szórjuk rá a mandulás karamellát.


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat