18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

Széles metélt citromos szósszal, Pancetta szalonnával

Megosztás
Konyha

Ismerjük a Pancetta szalonnát? Nem csak a kinézete különleges, hanem az íze is. Ugyan úgy megpirítható, mint bármilyen más szalonna. Tészta étel esetén kevesek gondolnak a bacon használatára, ezért lesz ez a recept még pikánsabb. Tészta étel esetén még kevesebben gondolnak a citrom használatára, pedig érdemes lehet. A széles metéltről pedig a legtöbbeknek a diós tészta jut eszükbe. Nos ezen is lehet változtatni. És ha ez még nem lenne elég, akkor azt is eláruljuk, hogy ez a különleges főétel 25 perc alatt elkészíthető.


Ismerjük a Pancetta szalonnát?

Nem csak a kinézete különleges, hanem az íze is.

Ugyan úgy megpirítható, mint bármilyen más szalonna.

Tészta étel esetén kevesek gondolnak a bacon használatára, ezért lesz ez a recept még pikánsabb.

Tészta étel esetén még kevesebben gondolnak a citrom használatára, pedig érdemes lehet.

A széles metéltről pedig a legtöbbeknek a diós tészta jut eszükbe. Nos ezen is lehet változtatni.

És ha ez még nem lenne elég, akkor azt is eláruljuk, hogy ez a különleges főétel 25 perc alatt elkészíthető.

Hogyan készül a széles metélt citrom szósszal és Pancetta szalonnával?

Mi kell hozzá?
  • 1 lime
  • 1 kis vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 8 vékonyra szelt Pancetta szalonna
  • 400 g széles metélt
  • só, bors, cukor
  • 200 g tejszín (főző)
  • 2 szál petrezselyem levele

 

Elkészítés

Mossuk meg forró víz alatt a lime-ot, vágjuk félbe és csavarjuk ki a levét.

A hagymát pucoljuk meg, vágjuk kis kockákra. A fokhagymát szintén pucoljuk meg, és vágjuk apróra.

A Pancetta szeleteket tegyük felmelegített serpenyőbe, és pirítsuk át. Ez körülbelül 3-4 perc. Addig pirítsuk, amíg ropogós lesz. Vegyük ki a serpenyőből, és tegyük félre.

A széles metéltet a csomagolásán előírtak szerint főzzük meg, szűrjük le.

A hagymát és fokhagymát pirítsuk át a Pancetta kisült zsírján. Adjuk hozzá a főzőtejszínt és a kicsavart citrom levét, majd forraljuk össze körülbelül 8 perc alatt.

A petrezselyem leveleit tépdeljük le, mossuk meg, és vágjuk közepesen apróra. A felét tegyük félre a tálaláshoz, a másik felét szórjuk a tejszínes, citromos szószba. A szószt ízesítsük sóval, borssal és kevés cukorral.

A készre főzött széles metéltet adjuk hozzá a tejszínes szószhoz, jól forgassuk át, és már tálalhatjuk is az ételt.

Tálaláskor tesszük a pirított Pancetta szeleteket a tészta tetejére, és rászórjuk a friss petrezselymet.  


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat