Ismerjük a Pancetta szalonnát?
Nem csak a kinézete különleges, hanem az íze is.
Ugyan úgy megpirítható, mint bármilyen más szalonna.
Tészta étel esetén kevesek gondolnak a bacon használatára, ezért lesz ez a recept még pikánsabb.
Tészta étel esetén még kevesebben gondolnak a citrom használatára, pedig érdemes lehet.
A széles metéltről pedig a legtöbbeknek a diós tészta jut eszükbe. Nos ezen is lehet változtatni.
És ha ez még nem lenne elég, akkor azt is eláruljuk, hogy ez a különleges főétel 25 perc alatt elkészíthető.
Hogyan készül a széles metélt citrom szósszal és Pancetta szalonnával?
Mossuk meg forró víz alatt a lime-ot, vágjuk félbe és csavarjuk ki a levét.
A hagymát pucoljuk meg, vágjuk kis kockákra. A fokhagymát szintén pucoljuk meg, és vágjuk apróra.
A Pancetta szeleteket tegyük felmelegített serpenyőbe, és pirítsuk át. Ez körülbelül 3-4 perc. Addig pirítsuk, amíg ropogós lesz. Vegyük ki a serpenyőből, és tegyük félre.
A széles metéltet a csomagolásán előírtak szerint főzzük meg, szűrjük le.
A hagymát és fokhagymát pirítsuk át a Pancetta kisült zsírján. Adjuk hozzá a főzőtejszínt és a kicsavart citrom levét, majd forraljuk össze körülbelül 8 perc alatt.
A petrezselyem leveleit tépdeljük le, mossuk meg, és vágjuk közepesen apróra. A felét tegyük félre a tálaláshoz, a másik felét szórjuk a tejszínes, citromos szószba. A szószt ízesítsük sóval, borssal és kevés cukorral.
A készre főzött széles metéltet adjuk hozzá a tejszínes szószhoz, jól forgassuk át, és már tálalhatjuk is az ételt.
Tálaláskor tesszük a pirított Pancetta szeleteket a tészta tetejére, és rászórjuk a friss petrezselymet.
- Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat
- Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat