18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

Szupernövény

Megosztás
Egészség

Milyen érdekes. Amikor körülnézünk otthonunkban vagy vendégségben járva, alig találkozhatunk ezzel a növénnyel.


Milyen érdekes. Amikor körülnézünk otthonunkban vagy vendégségben járva, alig találkozhatunk ezzel a növénnyel.

Szépségét tekintve, nem tartozik a közkedvelt szobanövények kategóriájába, mert nincsen virága, külleme sem elragadó. Szépségével nem is tud lenyűgözni minket, viszont hatékonysága felülmúlja bármelyik más növényét. Ápolás szempontjából, igénytelen növény. Égési sérülések, konyhai balesetek, csúnya hegek gyógyítója ez a szupernövény. Mégis miért található meg csak kevés otthonban? Vagy ha megtalálható is, akkor miért nem használjuk ? Hatékonysága semmivel nem rosszabb, mint a vagyonokért vásárolható kivonatoké! A kivonatokat is magából a növényből készítik.

Ez a szupernövény nem más, mint az Aloe vera.

Pár tipp otthoni alkalmazásához.

Vágási sérülések esetén, különösen, amikor a vérzés nem akar elállni, semmi mást nem kell tennünk, mint levágni egy levelét, és a benne található színtelen zselatint a sérülésre kenni. Kicsit csípő érzést vált ki, de éppen ekkor kerülnek be hatóanyagi szervezetünkbe.

Égés esetén, például, amikor leforrázzuk magunkat, szintén azonnal segítségünkre lehet. Kenjük be vele az égett területet.
Bámulatos tapasztalataink lehetnek, akár vérzés, akár égés estén, mert szinte percek alatt érezni fogjuk a változást.
Sebeink szépen gyógyulnak tőle, és a gyors gyógyulásnak köszönhetően esélyünk van arra is, hogy nyom nélkül gyógyuljanak be.

Tipp 

Növényünket ne permetezzük vegyszerekkel, mert nincs is rá szükségük. Gyógyító felhasználásra nevelve a vegyszerek szervezetünkbe kerülhetnek.

Tipp 

Mindig tiszta kézzel és eszközzel nyúljunk növényünkhöz.

Tipp 

Tévhit, hogy az Aloe vera szárazság igénylő növény lenne. Látni fogjuk, mikor szomjas növényünk, mert levelei elkezdenek zsugorodni.

Melyik fajtát? Több fajtája is létezik, és a leg lédúsabb a képünkön szereplő. Ebből a fajtából lehet a legtöbb zselatint kinyerni. Tartása  nem igényel különösebb gondoskodást a hetente egyszeri locsoláson kívül. Gyorsan növekszik. Betegségekkel szemben is ellenálló. Szaporítása pedig hihetetlenül egyszerű. A növény hajszálgyökereket növeszt, melyek végén előbújnak az új növénykezdemények. Egyszerűen húzzuk ki őket, és ültessük át egy másik cserépbe. Mi lehetne ennél egyszerűbb és hasznosabb?


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat