18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

Hatással van egy férfira illatunk, mint első benyomás?

Megosztás
Egészség

Szerelem illata a levegőben. Illat pszichológia Első „illantás”! Hatással van egy férfira illatunk, mint első benyomás? Illat alapján is eldönthetik a férfiak, hogy partnerük illik-e hozzájuk. Amikor egymáshoz közeledünk partnerünkkel, és beszippantjuk illatát, azt a pillanatot soha nem felejtjük el. Emlékezetünkbe vésődik. Ezt nevezhetnénk első pillantás helyett „első illantás”-nak is.


Szerelem illata a levegőben. Illat pszichológia Első „illantás”!

Hatással van egy férfira illatunk, mint első benyomás?

Illat alapján is eldönthetik a férfiak, hogy partnerük illik-e hozzájuk.

Amikor egymáshoz közeledünk partnerünkkel, és beszippantjuk illatát, azt a pillanatot soha nem felejtjük el. Emlékezetünkbe vésődik. Ezt nevezhetnénk első pillantás helyett „első illantás”-nak is.

Igaz lehet ez az állítás?

Akárcsak a reklámfilmekben, amikor egy férfi elveszíti józan ítélőképességét egy nő illatát megérezve? Nos, igaz lehet, mert ki ne találkozott volna olyan illatot viselő személlyel életében, akiről még ismeretlenül is véleményt formál, legyen az pozitív vagy negatív. Pacsuli, édes, bársonyos, szúrós, és még sorolhatnánk az illatok jellemzőit. Sokan egyet értenek abban, hogy a vizuális benyomásokból is sokat kiolvashatunk partnerünk személyiségéből. Viszont abban is egyet értenek szexológusok, hogy testszagunk, illatunk is éppen olyan meghatározó lehet egy partnerkapcsolatban, vagy szexuális életünkben, mint bármilyen más tapasztalásunk, csak az illatok tudatunkra és pszichénkre vannak hatással.  Éppen emiatt van, aki tudatosan választ parfümöt, dezodort, és egyéb ápoló terméket magának, és vannak, akik tudat alatt választják ki saját illatukat, ízlésüknek megfelelően. Ebben is különbözünk egymástól, és mivel különbözünk, személyiségünket is tükrözi illatválasztásunk.

Amennyiben nem a stílusunknak és személyiségünknek tetsző partner illattal találjuk magunkat szemben, tudatalattink nem fog érdeklődést mutatni az illető felé. 

És a tudatalattink szintén megmondja nekünk, mely illatok nem passzolnak hozzánk, mert egyszerűen nem érezzük jól magunkat, olyan illat viselésekor, ami nem tükrözi személyiségünket. Éppen ugyan úgy, mint ahogyan egy ruhában sem érezzük jól magunkat, ha az nem ízlésünknek megfelelő, és csak a divat miatt öltöttük magunkra.

A feromonok nemi hormonok, melyeket minden ember szervezete termel. Ezek befolyásolják viselkedésünket.

Mik lehetnek hatással illatunkra?

Minden olyan bevitt táplálék és gyógyszer, mely hormonműködésünkre hatással van. Mégpedig azért, mert belső elválasztású mirigyünkre hatnak. Megváltozhat testszagunk túlsúly esetén, különböző fogamzásgátlók alkalmazásával, egyes táplálékok túlzott bevitele esetén. Milyen érdekes, nem?
Illatanyagok, és ahogyan ezeket érzékeljük.

Egyes emberek sokkal érzékenyebbek a szagokra és illatokra, mint mások. Minden illatnak más és más jelentést tulajdonítunk, vagy asszociálunk valamire velük kapcsolatban. Mindenekelőtt a nők tulajdonítanak nagyobb jelentőséget az illatoknak. A nők könnyebben tudják megkülönböztetni őket, mert jóval finomabb szaglással rendelkeznek, mint a férfiak.
A férfiakra viszont tudat alatt hatnak inkább az illatok, és sokkal radikálisabban különböztetik meg a számukra tetsző és nem tetsző illatokat. Náluk nem igazán van középút.
A tiszta és természetes illatok váltják ki általában az erotikus vonzódást.

Manapság azonban a parfümök és dezodorok nagyon fontos szerepet játszanak szerelmi életünkben. Nem véletlenül írtuk cikkünk elején, hogy vannak, akik szánt szándékkal, tudatosan „módosítják” illatukat olyanra, amivel igazán kitűnhetnek, és felhívhatják a férfiak figyelmét magukra. Az már más kérdés, hogy a választott illat illik-e személyiségükhöz, és az is fontos kérdés, hogy az illatanyag saját feromonjainkkal keveredve, milyen hatást vált majd ki.

Tipp

Amikor kiválasztunk magunknak kozmetikai terméket , akkor vele együtt illatot is választunk. Legyünk óvatosak, mert a túl erős illatok inkább taszítóak, mint sem vonzóak a férfiak számára. Semmi képen ne válasszunk csak azért egy illatot, mert úgy gondoljuk partnerünknek ez vonzóbb lesz. Nem fogjuk jól érezni magunkat, különösen akkor, ha mi magunk sem vagyunk kibékülve az adott illattal.

Legizgalmasabb illatanyagainkat akkor adjuk ki magunkból, amikor erotikus élményünk elérte a lehető legmagasabb szintet. Mesterséges illatanyagok nélkül is ilyenkor lenne partnerünk számára egyértelmű, hogy élvezzük azt a pillanatot. Viszont a parfümök, illatos testápolók teljesen megváltoztatják illat kommunikációnkat.
Milyen illatanyagot választunk ki stressz hatása alatt?
Stressz hatására figyelmeztető feromont választ ki bőrünk, ilyenkor izzadunk, verejtékezünk. Ez mind környezetünk figyelmeztetésére szolgál. Ezt a reakciót tudatalattink szabályozza, és csak hatalmas önfegyelem árán tehetünk ellene. Semmilyen szer nem létezik jelen tudásunk szerint, amellyel ez a folyamat befolyásolható lenne, maximum az intenzitást tudjuk lecsökkenteni.

Ruháink illata

Ruháink éppen úgy,mint bőrünk is illatanyagot tartalmaz mosás után, mely vagy jó vagy rossz élményt és hangulatot kölcsönöz számunka. Gondoljunk csak bele, amikor öblítőt vagy mosószert váltunk. Esetenként nem tetszik száradás után ruhánk illata, és egyszerűn nem érezzük jól magunkat benne. Van, aki ilyenkor újra mossa őket.

Tipp

Ruháinkból a mosószert és öblítőt is mindig alaposan mossuk ki, még akkor is ha intenzívebb illatuk lesz, mert ezek a szintetikus szerek is kiválthatnak bőr irritációt, ami szintén izzadást, bőrviszketést okozhat.

Diéta és testszag? Van összefüggés?

Igen, a helyes válasz. Ezért érezhetjük egyes embereken még nap közben is, hogy fokhagyma szagú a verejtéke.

Babák

Különösen a kisbabáknak és az újszülött csecsemőknek van nagy szükségük rá, hogy a mama illatát felismerhessék, mert ők így is érzékelik a körülöttük lévőket. Nem véletlenül nem javasolt kismamáknak a dezodor, és egyéb illatosított testápoló szerek használata.

Tipp

Minél kevesebb mesterséges intenzív illatanyaggal vesszük körül magunkat, annál inkább érezhetünk egyéb természetes illatokat is. Amíg az intenzív illatok jelen vannak életünkben, biztosan nem fogunk minden természetes illatot érezni.


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat