18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

Nézzük optimistán a dolgokat!

Megosztás
Egészség

A pohár mindig félig üres? Akkor itt az ideje, hogy változtassunk hozzáállásunkon. Aki optimista, boldogabb is! Nincsenek többé komor gondolatok, rossz hangulat. Aki mindig mindent feketén lát, elégedetlen és boldogtalan. Ezért kezdjünk bele egy optimista kampányba, és lássuk pozitívan mától a dolgokat! Próbáljuk ki, hogy mindenhez úgy állunk hozzá, mi ezt képesek vagyunk megcsinálni. Én is tudok örülni dolgoknak! Próbáljunk jót felfedezni, amiben eddig csak a rosszat láttuk. Csak próbáljuk meg.


A pohár mindig félig üres? Akkor itt az ideje, hogy változtassunk hozzáállásunkon. Aki optimista, boldogabb is!

Nincsenek többé komor gondolatok, rossz hangulat. Aki mindig mindent feketén lát, elégedetlen és boldogtalan. Ezért kezdjünk bele egy optimista kampányba, és lássuk pozitívan mától a dolgokat!

Próbáljuk ki, hogy mindenhez úgy állunk hozzá, mi ezt képesek vagyunk megcsinálni. Én is tudok örülni dolgoknak! Próbáljunk jót felfedezni, amiben eddig csak a rosszat láttuk. Csak próbáljuk meg.

Észre sem fogjuk venni, hogy mennyire megváltozik körülöttünk a világ. Pedig nem a világ változik, csak mi állunk máshogyan az adott témához. Nem biztos, hogy hatalmas szónoklatok lehetnek az irányítás kulcsa, mert működik máshogyan is, amikor valakit szeretnénk meggyőzni igazunkról.

Bárki lehet optimista a sok pesszimizmus után. Mi segítünk. Íme 5 Tipp, ami segíthet megváltoztatni gondolkodásmódunkat és hozzáállásunkat.

Nem a negatív szemléletmód a normális. Még akkor sem, ha mi úgy gondoljuk.

Éppen ez az egyik különbség az optimista és a pesszimista ember között. Az optimista ember képes felismerni, hogy éppen valamit negatív szemüvegen keresztül lát. Kapcsol, és nagyon gyorsan ráhangolja magát a pozitívumok megtalálására. Legyen szó akár egy párkapcsolat véget éréséről, még akkor is, ha az éppen nagy veszteséget jelent. Emlékezni kell a jó pillanatokra, és arra, hogy mit kaptunk ettől kapcsolattól.

Ne keressük mindenben a kockázati tényezőket, mert úgy nem lehet a jó dolgokat meglátni. Ne a kockázatokra koncentráljunk. A pesszimista emberek mindenben a rosszat keresik, hogyan nem lehet az adott dolgot megvalósítani, és ha nem sikerül, akkor milyen következményei lesznek. Ez egy szorongás érzet, amit úgy is szoktak nevezni, hogy Diffúz szorongás.

Kezelhető egy kis odafigyeléssel.

Mindenki elismerésre vágyik, és gyerekeinket is ösztönözzük a dicséretekkel. De nem csak a családban működik ez a modell, hanem a munkahelyen, kollégák körében, baráti társaságban is. Mi van veled?  Hogy vagytok? Esetleg készíthetünk egy listát is az aznapi pozitív eseményekről, mert leírva még jobban rögzül bennünk, ma mit láttunk pozitívan. Ez a lista pár nap elmúltával rámutathat gyengeségeinkre, és megláthatjuk belőle, mit is kellett volna máshogyan tennünk aznap. Ebből tanulhatunk.

Vigyázat! Nem szabad összetévesztenünk a szerencsét az optimizmussal!

Mi határozza meg, hogy nyerünk-e a Lotto-n? A szerencse. És ki határozza meg, hogy elérünk valamit a karrierünk során? Mi magunk! Mindig olyan célokat tűzzünk ki magunk elé, melyek reálisan megvalósíthatóak, és mérhető az elért eredmény.

Ez tudja csak igazán elűzni a pesszimista gondolatokat!

Legyünk őszinték! Sokszor használjuk pesszimizmusunkat magyarázatokra? Úgysem sikerül? Úgysem én kapom meg…  A kollégám úgyis jobbat készít az enyémnél. Ne essünk saját csapdánkba. Hiszen így meg sem próbáljuk elkészíteni azt a bizonyos dolgot. Az optimista ember fejében meg sem fordul ilyesmi. Nekilát, megcsinálja, és hiszi, hogy jó az, amit csinált. Minden munka meghozza gyümölcsét előbb vagy utóbb.

Tipp

Kitalálhatunk saját mérési módszereket is, akár bevezethetünk optimista szabályokat, csak akarni kell.


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat