18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

Hogyan terítünk?

Megosztás
Életmód

Azok, akik értékelni tudnak egy szépen terített asztalt, elmondhatják magukról, hogy igazi ínyencek ebben a témában is. Mit kell tudni az evőeszközökről?


Azok, akik értékelni tudnak egy szépen terített asztalt, elmondhatják magukról, hogy igazi ínyencek ebben a témában is.

Mit kell tudni az evőeszközökről?

Ma már, ha valaki kézzel fog meg egy ételt, akár egy gyorsétteremben, akár egy kebab-ba harap bele az utcán, csak egy szabály létezik: Ameddig ízlik az étel, egyed, ahogyan csak akarod! Életstílussá nőtte ki magát az a jelenség, amikor egy család együtt eszik a szépen megterített asztalnál.  Ettől függetlenül, ez kellene a megszokott legyen. A stressz, a túl sok munka, szorongás mélyen behatolnak életünk minden részletébe, még az élelmiszer kultúránkba is. Ennyi mindenre egyszerre odafigyelni nagyon nehéz, nemhogy élvezhetnénk a nyugodtan eltöltött étkezésünket egy szépen megterített asztalnál.

Különleges ételekkel, különleges étkezési szokások is megérkeztek hozzánk.  Ilyenek a műanyag kés, villa, kanál, evőpálcika. Felgyorsult világunkban szinte észre sem vesszük, mennyire lemondunk saját európai evési szokásainkról, és a hozzájuk tartozó kellemes élményekről. Pedig nem kéne így lennie.

Minden kultúrának megvannak saját szokásai étkezés területén is. Nem biztos, hogy mindent át kell vennünk, mert ezek a szokások sosem lesznek sajátjaink. Kiugróan eltérő a muzulmán, kínai, az orosz, ukrán, lengyel a miénkhez viszonyítva. Így érhettük el azt a tendenciát, amikor is ma már az számít különlegesnek, ha szépen megterített asztalnál, európai evőeszközökkel ülünk le elfogyasztani ételünket.
Ma már kontrasztot képez egy terítő nélküli asztal műanyag terítékkel, ellentétben egy terítővel borított, evőeszközökkel, porcelán étkészlettel párosított mellett.
Mennyit jelent ma egy teríték? A villa bal oldalra, a kés és kanál jobb oldalra való.  Ne feledkezzünk meg a szalvétáról sem. 

Szinte meglepődünk, amikor igazi díszített asztalnál fogad bennünket a vacsora. Egy ilyen asztalnál az étel is finomabb, hangulatunk is oldottabb. Ne legyen kuriózum a szép terítés. Csak egy kis odafigyelés és tervezés kérdése.


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat