18+
Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves
Hirdetés

Gyöngyvirág kontra medvehagyma - Tudd megkülönböztetni

Megosztás
Kert

Csodálatos, amikor a gyöngyvirágok telepekben kezdenek nyílni, és illatuk terjeng a levegőben. Gyorsan szaporodó növény, ami erdők mélyén és sok kertben is megtalálható. Tulajdonképen talajtakaró, amiből elég pár tövet beszereznünk és egy két év alatt elszaporodik kertünkben, ha árnyékos helyre ültetjük, és jó vízelvezetésű talajt választunk számára. Fehér virágait májusban bontja ki. Időjárástól függ. Kis csokrokban piacokon is találkozhatunk vele.

Hirdetés


Csodálatos, amikor a gyöngyvirágok telepekben kezdenek nyílni, és illatuk terjeng a levegőben.

Gyorsan szaporodó növény, ami erdők mélyén és sok kertben is megtalálható.

Tulajdonképen talajtakaró, amiből elég pár tövet beszereznünk és egy két év alatt elszaporodik kertünkben, ha árnyékos helyre ültetjük, és jó vízelvezetésű talajt választunk számára.

Fehér virágait májusban bontja ki. Időjárástól függ.

Kis csokrokban piacokon is találkozhatunk vele.

Fontos tudni, hogy minden része mérgező!

A növény levelei, virága, szára és az ősszel megjelenő piros bogyói is!

Ezeket a bogyókat szórja el, melyekből az új növények kifejlődnek. 

Nagyjából ugyan ebben az időben kezd kibújni a medvehagyma is a földből, bár kicsivel előbb, mint a gyöngyvirág, és már egyes boltok polcain meg is találhatjuk a hagymára emlékeztető leveleket. 

Nagyon sokan szeretik.

 

De nem árt vigyáznunk, ha nem ellenőrzött forrásból vásároljuk meg, mert laikusok piacokon a gyöngyvirágot árulják medvehagymaként.

Emiatt tavasszal nagyon sok mérgezéses eset fordul elő, amit nem árt megelőzni. Mégis minden évben hallani ilyen esetekről.

Hasonlít ugyan a medvehagyma a gyöngyvirágra, de levelei sokkal nyúltabbak, világosabbak és elnyúlóan erezettek.

Jellegzetes hagyma illatot áraszt, amikor megtörjük levelét.

Keverhetjük vajba, készíthetünk medvehagyma krémet, és főtt ételeket is ízesíthetünk vele.

Nagyon egészséges és vitaminokban gazdag.
 


Megosztás

Hirdetés


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat

Te leszel az első! Ezt még senki nem olvasta!

Iratkozz fel, hogy ezek a cikkek eljussanak hozzád!

Meglepetéssel készülünk neked ünnepek alkalmával!
További információk


Hirdetés


Népszerű cikkek