18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

Készíts Magadnak halszálka technikával fülbevalót!

Megosztás
Stílus

Ez az ékszerkészítési technika igen egyszerű, de annál mutatósabb, s nem kell hozzá semmi más, csak egy pici kézügyesség. A befoglalt gyöngyből készíthetsz fülbevalót, karkötőt, vagy nyakláncot, de akár még táskadíszt is. A gyöngyök méretét, formáját, színét kedvedre variálhatod, hiszen ez a technika az ovális, vagy hosszúkás gyöngyök esetében is igen dekoratívan mutat. A befoglalt gyöngyre akaszthatsz fityegőt, de ha a visszafogottabb ékszereket szereted, önmagában is megállja a helyét.


Ez az ékszerkészítési technika igen egyszerű, de annál mutatósabb, s nem kell hozzá semmi más, csak egy pici kézügyesség.

A befoglalt gyöngyből készíthetsz fülbevalót, karkötőt, vagy nyakláncot, de akár még táskadíszt is.

A gyöngyök méretét, formáját, színét kedvedre variálhatod, hiszen ez a technika az ovális, vagy hosszúkás gyöngyök esetében is igen dekoratívan mutat.

A befoglalt gyöngyre akaszthatsz fityegőt, de ha a visszafogottabb ékszereket szereted, önmagában is megállja a helyét.

Amire szükséged lesz

-0,4 mm-es ékszerdrót (ezt szintén ízlésed szerint változtathatod, 0,8, vagy 1 mm-es dróttal is nagyon mutatós) -szerelőpálca, vagy 1-1,2 mm-es ékszerdrót (ebből létezik lágyabb és keményebb, de alapnak mindig az erősebbet válaszd) -kúpos fogó (kifejezetten ékszerkészítéshez használhatót válassz, ennek sokkal kisebb a feje) -csípőfogó (ennél is kényelmesebb az ékszerkészítéshez használatos kivitelű) -gyöngyök (én 10 mm-es achát ásványgolyót használtam) -fülbevaló akasztó -medál, fityegő.

1. lépés:

Fűzd fel a gyöngyöt a szerelőpálcára, vagy az erősebb ékszerdrótra. A 0,4 mm-es drót végére hajlíts a kúpos fogó segítségével egy picike hurkot, majd ezt fűzd fel a gyöngy alá, úgy, hogy a hurok lefelé nézzen.

 

 

2. lépés:

A 0,4 mm-es ékszerdrótot vezesd el szép feszesen a gyöngy egyik oldalán, majd a szerelőpálcán tekerd át egyszer. Ha ezzel megvagy, ugyanígy folytasd, csak a gyöngy másik oldalán, majd ezt a félkörívet is zárd le egy hurokkal a szerelőpálca körül.

3. lépés:

Az előző folyamatot ismételd addig, amíg számodra elegendő „halszálka” lesz a gyöngy körül. Figyelj arra, hogy mindkét oldalon egyforma legyen a hurkok száma.

 

 

4. lépés:

Ha végeztél az utolsó tekeréssel, a vékony ékszerdrótot kétszer-háromszor csavard körbe a szerelőpálcán, majd a csípőfogó segítségével vágd el. A drót végét szoríts le a pálcán, hogy ne szúrjon.

 

5. lépés:

A szerelőpálcán hajlíts alul-felül egy pici hurkot a kúpos fogó segítségével. Felülre kerül majd a fülbevaló akasztó, alulra pedig a fityegő, ha szeretnél. Ha nem, akkor is be kell hajlítani az alsó hurkot, így lezárva a szerelőpálcát.

 

6. lépés:

Nincs más hátra, mint felszerelni a fülbevaló akasztót, valamint a fityegőt. És persze elkészíteni a fülbevaló párját.

Az elkészítéséhez jó munkát és kellemes szórakozást kívánok!

Kismag ékszerek


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat