18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

Mit árul el hajszínünk rólunk? – Személyiségjegyek a hajban – Hajszínek és hajhosszak jellemvonásai

Megosztás
Tipológia

Amikor drasztikus változás áll be egy nő életében, első útja a fodrászhoz vezet, kiigazíttatja, esetleg festeti is haját. Hajunk, jobban mondva, fruzuránk segít érzéseink feldolgozásában. Közhelynek számít, mégis mai napig az első kérdés, ha egy nő megváltoztatja frizuráját – csak nem új pasid van? Frizura viseletünk személyiségjegyeinket is elárulja.


Amikor drasztikus változás áll be egy nő életében, első útja a fodrászhoz vezet, kiigazíttatja, esetleg festeti is haját.

Hajunk, jobban mondva, fruzuránk segít érzéseink feldolgozásában.

Közhelynek számít, mégis mai napig az első kérdés, ha egy nő megváltoztatja frizuráját – csak nem új pasid van?

Frizura viseletünk személyiségjegyeinket is elárulja.

Hajszínek jelentése - Hajszín tipológia

Szőke haj

Szőke hajhoz sztereotípiák párosulnak. A szőke nőket általában naivnak, gyengének, kevésbé intelligensnek tekintik. A szőke haj sztereotípiáit félretéve érzéki és vonzó a szőke hajszín. Plusz ez a hajszín fiatalítja is kinézetünket.

Sötét haj

A sötéthajú nők misztikusságot, megfejthetetlenséget sugároznak, mégis hihetetlenül természetesnek tűnik hajszínük, még akkor is, ha festett. A sötét hajszín az egzotikus nőkre jellemző, ezért alakulhatott ki, miszerint a sötét hajszínű nők szexisek és szenvedélyesek.

Vörös haj

A tüzes hajszín mindig a figyelem középpontjába kerül, feltűnőségével együtt mégis természetes hatást nyújt. Bátor, magabiztos és büszke nőt takar. Nem ijed meg, ha hirtelen minden tekintet rá szegeződik.

Mit árul el rólunk hajunk hossza?

Rövid haj

Rövid haj esetén, első helyen a kényelem áll, csakúgy, mint viselőjének. Egyáltalán nem férfias személyiséget takar a rövid haj, de ez nem jelenti azt, hogy ne lenne önbizalmuk, sőt.

Hosszú haj

A hosszú haj tele van nőiességgel, ezért semmi estre vágassuk le hajunkat csak azért, mert életünkben változás állt be. A hosszú haj ikonikusan maga a nő.

Frufru

Akár hosszú vagy rövid haj esetén a frufru visszahúzódó személyiséget takar, aki nem szeretne mindent megmutatni magából. A frufru „védelmet” nyújt. Félénk személyiségről árulkodik.

Természetes hatású fürtök

Elegáns megjelenésként értékelik, és az is, mert akinek ez nem természet adta, annak bizony sok időt kell szánnia az elkészítésére. Szemtelen és magabiztos személyiségről árulkodik, aki mindig eléri, amit akar.

Szigorú frizura

Első pillantásra arrogáns személyiségnek értékelik, pedig viselője éppen ellenkező személyiségvonásokkal rendelkezik. Magabiztos, de nagyon szerény és csendes típus.

Bob frizura

Tökéletes megoldás a hosszú és rövid között, emiatt személyisége is rendkívül változatos, akár csak maga a bob frizura. Rövidebb változatban férfias vonások, mint határozottság, hosszabb változattal túl nőies vonásokat takar, ám egyben mind a két változatnál megegyezik, miszerint konzervatív típus.

Frizura tipológiáról érdekességek: Választék a hajban tipológia


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat