18+
Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves
Hirdetés

Célok, melyek értelmet adnak életünknek

Megosztás
Női lélek

Üdvözöllek ismét Téged és szívből örülök, hogy egy újabb cikkel segíthetem az életedet. Két héttel ezelőtt már érintettem a meditáció kapcsán a vizualizációt és a képalkotást, amire most nagy szükséged lesz a célok eléréséhez. Ne csüggedj, ha nem megy egyből a képalkotás, sajnos sokaknak újra kell ezt a képességet tanulni. Gyakorolj bátran és biztosan menni fog, hiszen valamikor olyan természetes folyamat volt, mint a lélegzetvétel. 

Hirdetés


Üdvözöllek ismét Téged és szívből örülök, hogy egy újabb cikkel segíthetem az életedet.

Két héttel ezelőtt már érintettem a meditáció kapcsán a vizualizációt és a képalkotást, amire most nagy szükséged lesz a célok eléréséhez. Ne csüggedj, ha nem megy egyből a képalkotás, sajnos sokaknak újra kell ezt a képességet tanulni. Gyakorolj bátran és biztosan menni fog, hiszen valamikor olyan természetes folyamat volt, mint a lélegzetvétel. 

Gyerekkoromban mindig azt mondták, hogy túl sokat álmodozom

és álomvilágban élek, ami hála annak a jó Istennek a mai napig megmaradt. Szerintem az álmodozás az élet gazdaggá tevője és semmikép sem megrontója. Akkor még nem tudatosult bennem, hogy céljaimat így értem el. Gyakran vonultam el a szobámba és fantáziáltam arról, hogy a világ szebb és én ebben segíthetek az embereknek. Szerencsére ez eddig sikerült is, de térjünk rá a célokra, amik színesebbé teszik az életet és szebbé varázsolják saját és környezetünk életét.

Mindenkinek szüksége van célokra

ahhoz, hogy értelmet nyerjen élete. Kutatások kimutatták nagyon súlyos betegeknél, hogy azok élték túl, akiknek voltak céljaik. Erre nagyon jó példa az Édesanyám, aki egy nagyon súlyos betegségből épült fel, mert azt mantrázta magában, hogy Ő még szeretne az unokáival sokat játszani. Ehhez párosult a határtalan kitartása,ami nélkülözhetetlen. Amikor célokat tűzöl ki még nem biztos, hogy látod a következő lépést, ezért ha nem vagy kitartó és feladod, akkor soha nem fog teljesülni.

 

Milyennek kell lennie a céloknak?

Jól megfogalmazottaknak: vegyél egy papírt, vagy egy kis füzetet amibe a céljaidat leírod. A Kineziológiai oldás során nélkülözhetetlen a jól meghatározott cél. A Klienseknek könnyebb dolguk van, mert szakember segít nekik kérdésekkel, rövidebb-hosszabb beszélgetésekkel abban, hogy a számukra helyes célt kitűzzék. A jól meghatározott célhoz körül kell egy picit járni a témát "Mit is akarok én?". Írj le több dolgot ami az eszedbe jut és hagyd, hogy összeálljon a kép. Nagyon fontos kérdés a munkád során: " Ezt én akarom, vagy a környezetem várja el tőlem?" és a legfontosabb jelző mindig az érzés "Mit érzek a céllal kapcsolatosan?", boldogsággal tölt el vagy feszülést érzek valahol a testemben... Amennyiben negatív érzésed van lehet, hogy csak át kell fogalmaznod a mondatot, mert egyes szavak is kiválthatják az ellenállást. Szerencsére olyan gyönyörű nyelvünk van, hogy lehet válogatni bátran a szavakból.
 

Mérhetőnek kell lenniük

Azért fontos, hogy nyomon tud követni a 
megvalósulást. Pl.: leadok 2 kg-ot a hónap végéig, akkor többször ráállsz a mérlegre és ellenőrzöd, hogy a módszer, amit alkalmazol segít-e neked ebben.
 

Vannak rövid és hosszútávú célok.

Amennyiben egy olyan célt tűzöl ki, ami számodra is egyértelmű hogy nem fog hamar megvalósulni, érezheted úgy, hogy csiga lassúsággal haladsz, ami szintén frusztrációt és feladást eredményezhet. Ebben az esetben fontos, hogy kisebb célokra bontsd a folyamatot. Olyan, mint a társas játék, ahhoz, hogy célba érj többször kell dobnod és feladatokat elvégezned, mégis tudod, hogy merre tartasz, mert látod a célt.
Pl.: Nagy cél: családi házat építek 3 éven belül, amihez X összegre van szükségem. Kisebb lépések: minden hónapban félreteszek Y összeget. Amennyiben ehhez még plusz forrásokra van szükséged célként megfogalmazhatod: találok olyan pénzkereseti lehetőséget, ami belefér az időmbe, vagy találok olyan befektetési lehetőséget, aminek segítségével megsokszorozhatom a pénzem. 
Ennél a célnál nem csak mi vagyunk az érintettek, hanem a család többi tagja is, ezért a célkitűzés előtt meg kell velük beszélni a tervet. Egy csónakban lehet egymással ellentéstesen és egyirányba is evezni.

Amikor célt tűzől ki nem fontos tudnod, hogy honnan kapod a segítséget.

Sokszor az élet tálcán kínálja a lehetőséegeket, csak ne menj el mellette. Nagyon fontos a célokat leírni egy papírra, nem elég, ha a fejedben van és érdemes a cetlit olyan helyre tenni, ahol gyakran ránézhetsz a nap során.  Én évek óta alkalmazom azt a módszert, hogy post it-ekre írom a céljaimat és az ágyam mellé teszem így reggel amikor felkelek egyből irányt adok az elmémnek a célhoz szükséges lépések megtételére. A másik remek hely a hűtő, hiszen a konyhában elég gyakran megfordulok így mindig rátekinthetek.

Amit el tudsz képzelni, azt meg is tudod valósítani.

Közelebb visz a célodhoz, ha elképzeled magad abban a helyzetben, amikor elérted azt amit kitűztél. Helyezkedj bele a szituációba, érezd a boldogságot, örömöt (pl.: a fent említett cél esetén tervezd meg gondolatban a házad és lásd magad az új otthonod nappalijában pihenni).

Vannak olyan esetek, amikor a kitartás és a jól megfogalmazott cél önmagában nem elég,

mert számodra ismeretlen blokk akadályozza a megvalósulást. A Kineziológia segítségével felderíthetők ezek az akadályok - legyen szó akár saját tapasztalatról vagy generációs teherről. Ne add fel soha a célod, mert nem biztos, hogy mindent egyedül meg tudsz oldani. Segítséget kérni nem a gyengeség jele és megkíméled magad rengeteg szenvedéstől és kudarctól.

Egy cél elérését követi az ÜNNEPLÉS,

ami egy nagyon fontos szertartás és egyben visszajelzés magadnak. Köszönetet mondhatsz és hátba veregetheted magad a kitartásért, a sok-sok munkáért és élvezheted a gyümölcsét. Örülj a saját sikerednek, mert csak Te tudod egyedül, hogy mennyi áldozatot hoztál érte. Gyakran másoktól várjuk az elismerést és attól tesszük függővé, hogy mennyit ér az amit létrehoztunk. Dicsérd meg magad és meglásd másoktól is megkapod!

 

Nekem nagyon jó érzés, amikor egy megvalósult cél papírkáját veszem le a helyéről és megünneplem valamivel ( egy pezsgős koccintás a szeretteimmel vagy veszek magamnak valamit, ami mindig emlékeztet a megvalósult célomra).
 

A világ pedig azáltal lesz szebb,

hogy céltudatos és céljait elérni képes emberekkel lesz tele, ami nem néhány ember kiváltsága, hanem mindenki Isten adta képessége.

 

Kívánom, hogy 

élj úgy, ahogy szeretnél
élj ott, ahol szeretnél
élj azokkal akikkel szeretnél
csináld azt, amit szeretnél
 
Sok sikert!
 


Megosztás

Hirdetés


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat

Te leszel az első! Ezt még senki nem olvasta!

Iratkozz fel, hogy ezek a cikkek eljussanak hozzád!

Meglepetéssel készülünk neked ünnepek alkalmával!
További információk


Hirdetés


Népszerű cikkek