18+
Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves
Hirdetés

Készség- és Képességfejlesztés a Kineziológia segítségével

Megosztás
Női lélek

Üdvözöllek Téged és szívből örülök, hogy egy újabb cikkel segíthetem az életed. Két héttel ezelőtt a célokról írtam, ami szorosan összefügg a tanulással, hiszen célba érni csak úgy lehet, ha a már elsajátított vagy velünk született képességeket használjuk. Szokták mondani, hogy " holtáig tanul az ember", szóval nem csak a nebulók feladata, hanem minden olyan emberé, aki fejlődni szeretne.  

Hirdetés


Üdvözöllek Téged és szívből örülök, hogy egy újabb cikkel segíthetem az életed.

Két héttel ezelőtt a célokról írtam, ami szorosan összefügg a tanulással, hiszen célba érni csak úgy lehet, ha a már elsajátított vagy velünk született képességeket használjuk. Szokták mondani, hogy " holtáig tanul az ember", szóval nem csak a nebulók feladata, hanem minden olyan emberé, aki fejlődni szeretne.
 

 Az Edu - Kineziológia  (Brain Gym) foglalkozik a tanulási képességek, készségek fejlesztésével.

Filozófiája, hogy mindannyian képesek vagyunk könnyedén elsajátítani amit szeretnénk, de előbb meg kell szüntetni a tanulási folyamat során kialakult blokkokat. A módszer kidolgozója Paul E. Dennison, Ph.D.  - az Educational Kinesiology Foundation igazgatója - aki 25 évet áldozott életéből arra, hogy bebizonyítsa, hogy a mozgás, a nyelvelsajátítás és az iskolai teljesítmény között nagyon sok összefüggés van. Munkatársa és egyben a felesége Gail E. Dennison-nal közösen 7 könyvet jelentettek meg, melyekből számos gyerek és felnőtt kapott segítséget a könnyed tanuláshoz. Mottójuk: " A tanulás kapuja a mozgás". 
 

Sok Szülő tehetetlennek érzi magát,

amikor közlik velük, hogy nem jól teljesít gyermeke az iskolában. Ilyenkor sokan azt gondolhatják, hogy nem elég szorgalmas a gyerek és különféle szankciókkal több tanulásra kényszerítik, pedig az esetek többségében nem a gyerek hibája az alacsony teljesítmény.

Manapság egyre nagyobb követelményeket támasztanak az iskolásokkal szemben

és ha erre egy időben még rárakódik egy családi stressz, akkor a gyermek teljesítő képessége egyre kisebb és kisebb lesz. Ahogy azt már az első két cikkemben írtam ( 5 egyszerű stresszkezelési módszer, Tartós stresszcsökkentés) nagyon fontosnak tartom a stressz szintjét minden esetben csökkenteni. Biztosan előfordult már veled is, hogy megmérettetésre  (pl.: vizsga, állásinterjú...) készültél és a szíved majd kiugrott a helyéről. Egy ilyen alkalom után letisztult fejjel és elmével biztosan tudod, hogy mi lett volna a helyes válasz vagy hogyan kellett volna viselkedned egy interjún.
 

Amikor egy kisgyerek elkezdi felfedezni magát és környezetét mindezt nyugodtan teszi,

így befogadóképessége végtelenné válik. Abban az esetben, amikor stresszel terhelt lesz ez a folyamat az agy alacsony fokozaton képes tanulni, majd a folyamatos megerősítések hatására rögzül ez az állapot. A gyerekek pontosan így működnek akkor, amikor a folyamatos dolgozatok és felelések tönkelegén kell nap, mint nap átvergődniük. Minél több stressz van a folyamatban, annál nehezebben megy a tanulás. A Brain Gym 23 gyakorlata segít az agy minden terültét aktiválni, így hatékonyabbá tenni a tanulást, vagyis visszavisz a természetes tanulási folyamatokhoz.
 

Fontos, hogy a gyakorlatok csak akkor hatásosak, ha rendszeresen végezzük.

A gyerekeknek nagyon fontos a szülői példamutatás. Amennyiben Ők azt látják, hogy Anya és Apa velem együtt tornázik ezzel segítve a jobb teljesítményt, motiváltabb lesz. Szóval hajrá Szülők Ti is profitálhattok belőle.
 

Hogyan játszanak szerepet a tanulásban az agyféltekék:

A bal agyféleteke a logikus agy, ő felelős az írásért, számolásért, analizál, részekre bont, a részekre figyel. A Jobb agyfélteke a felelős a kreativitásért, az érzelmekért, az egészet látja. A két agyféltekét hídként köti össze a Corpus callosum (kérgestest), így elősegítve a két agyfélteke közötti kommunikációt. A tanulás akkor könnyed, ha a két agyfélteke között akadálytalan az információáramlás, azaz összehangolt a működés. Amikor csak az agy egyik féltekéjére támaszkodunk, akkor feleslegesen túlterheljük az egyik oldalunkat. Túlzott bal agyféltekés működés esetén elmarad a kreativitás az életünkből, nehezen fejezzük ki magunkat. Túlzott jobb agyféltekés működés esetén nehezen megy a számolás, helyesírás, olvasás.
Gyakran előfordul az is, hogy a céljainkat azért nem tudjuk elérni, mert a két agyfélteke ellentétben áll egymással.
A Kineziológia segít megtalálni azokat a blokkokat, amik a tanulási folyamat során keletkeztek. A 23 Brain Gym gyakorlatból kiteszteli az egyén számára leghatásosabbat és segít az agy újbóli integrációjában, vagyis a két agyfélteke összehangolásában. 
 


Megosztás

Hirdetés


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat

Te leszel az első! Ezt még senki nem olvasta!

Iratkozz fel, hogy ezek a cikkek eljussanak hozzád!

Meglepetéssel készülünk neked ünnepek alkalmával!
További információk


Hirdetés


Népszerű cikkek