18+
Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves
Hirdetés

A szeretet 4, 4 majd 2 lábon érkezik

Megosztás
Női lélek

  Ma egy olyan esszenciálisan fontos dologról, pontosabban érzelemről írok Neked, ami nélkül lehetetlen élni, vagyis a szeretetről. Rengeteg dal íródott róla, de nekem a kedvencem a Váradi Roma Café dala:    

Hirdetés


 

Ma egy olyan esszenciálisan fontos dologról, pontosabban érzelemről írok Neked, ami nélkül lehetetlen élni, vagyis a szeretetről. Rengeteg dal íródott róla, de nekem a kedvencem a Váradi Roma Café dala:

 

 

Mióta megszülettem, első naptól körülvett a szeretet

Így kezdtem az életet

Úgy láttam, nyíló szívvel erre vágynak mindenütt az emberek

A szeretet éltet

Mert amíg szeretet van addig van csak élet

Azon túl semmi sincs és én is addig élek

A gyűlölet tövén nem nyílik virág

Színtelen minden, magunkat féltem,

Mert eltűnik a fény, és megszűnik a szó

S tévelygünk félve, vak sötét éjben.

Ne lássunk tompa felhőt soha fenn az égen

Ne kelljen hulló hamut látni lenn a réten

Tiszta eget lásson, aki felnéz

Csak szeretetet kapjon az emberiség.”

 

(Váradi Roma Café: Himnusz a szeretetről)

 

Amikor megszületünk - ideális esetben – szeretet vesz minket körül.

Örülnek nekünk, és minket tartanak a világ legszebb teremtményének, és mi is határtalan szeretettel és elfogadással ajándékozzuk meg környezetünket. Nyitottak vagyunk a világra és szivacsként szívjuk az információkat, élményeket magunkba. Aztán elkezdünk növögetni és egyre határozottabban mutatjuk ki, ha valami nem tetszik és kezdünk véleményt alkotni dolgokról. Később ennek hangot is adunk, ami sok esetben eltérhet a környezet véleményétől és elkezdődik életünk azon része, amikor egyedül maradhatunk álláspontumkkal. Az ideális eset az lenne, ha a szülők a nevelési elképzeléseiket és a gyerek egyéniségét összehangolva, nem vágnák le a gyermek szárnyait. Gyakran előfordul az is, hogy a megosztó szeretet alkalmazza ( ha olyat csinál a gyerek, ami a szülőnek nem tetszik, akkor látszólag megvonja tőle a szeretetet, ezzel tudatja vele, hogy ez a viselkedés nem tetszik neki). Ebben az esetben egy olyan képet erősít meg a gyerekben saját magáról, ha valamit megtesz, vagy éppen ellenkezőleg nem tesz meg, akkor nem szerethető. Erre rakódik még pluszban, hogy a környezet (óvoda, iskola...) is beskatulyáz minket valahová. Egy-két jellemző viselkedés alapján gyakorlatilag ráerőszakolnak lelkükre egy jelzőt, és egész lényükre általánosítják. Nem lehet valaki csak rossz, vagy csak jó.

Mindannyian jó és rossz tulajdonságokkal rendelkező lények vagyunk,

ennek értelében nem létezik csak jó vagy csak rossz ember. A kérdés csak az, ha a magunkról alkotott képet ezen befolyásoló tényezők alakították, akkor hogyan állítható vissza a kezdeti feltétel nélküli szeretet. Fontos megjegyezni, hogy szüleink szeretetből tették, amit tettek és a saját legjobb tudásuk szerint neveltek minket, ezért nem célom ezen írásommal pálcát törni senki felett. Én is szülő vagyok és a legnagyobb igyekezetem ellenére sem biztos, hogy mindent úgy csinálok, ahogy a fiamnak a legjobb. Nem vagyunk tökéletesek, de szerethetők igen.

Emberi kapcsolatainkban – a sorozatos játszmák miatt - nehezebben teljesül a feltétel nélküli szeretet,

de ha sokat dolgozol magadon, akkor egy ehhez nagyon is közeli állapotba juthatsz el. Ezzel kapcsolatosan rengeteg irodalom áll a rendelkezésre. Gyakran annyi sérülést szenvedünk el életünk során, hogy azt sem tudjuk, vagyis érezzük, hogy milyen igazából szeretni. Az én szívem megnyitásában Móric, majd Gréti kutyusom és végül Barnabás fiam segített, amit szívesen megosztok veletek

2011-ben került hozzánk Móric kutya,

aki egy magyar vizsla és telis-tele van szeretettel. Soha nem volt kutyám előtte és nem is nagyon érdeklődtem irántuk. Egyszer csak jött a sugallat és új kis lénnyel bővült a család. Az első percben nem voltam túl lelkes, mert a felelősség megrémített. Ott volt egy pici kutyus, aki teljes mértékben tőlem függ. Egy pár napig érlelgettem az érzést magamban, majd a sorozatos közös élmények összekovácsoltak minket. Emlékszem, hogy mennyire jó érzés volt, amikor reggel kimentem a nappaliba és Ő határtalan örömmel fogadott, semmi nem tudta ebből kibillenteni. A reggeli vizsla tánc nélkül ma már el sem tudom képzelni az életemet.

Nem gondoltam volna, hogy ennyire képes vagyok szeretni

egy kutyust. Az állatokkal való kapcsolat sokkal tisztább, mint az emberekkel, mert ők nem fognak téged bántani soha, úgy fogadnak el, amilyen vagy és mindig örülnek neked. Terápiásan nagy hatással volt rám az, hogy naponta őszintén legalább 100x kimondtam, hogy szeretlek. Az emberek egymásnak nehezebben mondják ki, mert a harag és a sérelmek – ami egy nagyon fontos jelző – megakadályozza ebben őket, bár akit gyűlölünk azt nagyon is tudjuk szeretni. De térjünk vissza a Móricra, aki megnyitotta a szívemet és fejlesztette a felelősségtudatomat, egyre jobban szerettem mindent az életemben és egyre jobban vágytam arra, hogy gondoskodjak valakiről. Ezt a folyamatot csak erősítette, mintegy katalizátorként Gréta kutyám érkezése, aki az első perctől kezdve egy hullámhosszon volt a Móriccal így együtt erősítették a család érzelmi energiáit. Annyira szeretik egymást is, hogy öröm nézni.

Aki szülővé válik, az nagyon jól tudja, hogy gyermekünket engedjük a legközelebb magunkhoz.

Szép magyar anyanyelvünk is kifejezi, hogy a szívünk alatt hordják a nők a gyermekeiket vagy Te vagy a szívem csücske. Idén megérkezett hozzánk Barnabás fiam is és egy újabb falat bontott le a szívemben, ami a feltétel nélküli szeretet legnagyobb fokát érinti és egy egész életre szól. Nagyon fontosnak tartom elmondani neki, hogy mennyire szeretem.

A szeretet terápia eredménye, hogy ma már magamnak is ki tudom mondani, hogy szeretlek, ami hozzásegít engem mindenhez, amit csak szeretnék. Olyan dolgokat vagyok képes elérni az életemben, amit korábban soha, és újra kinyílt a világ. Szerintem akkor tudsz igazán szeretni másokat, ha magad szereted, így nem is kérdés, hogy mennyire pozitív hatással volt a folyamat párkapcsolatomra. Képes vagyok észrevenni az emberekben a szerethetőt, és ez az emberi kapcsolataim minőségét is jelentősen megemelte.

 

 

Merj szeretni és engedd, hogy téged is szeressenek és gazdagabb leszel, mint bárki más ezen a világon.

 


Megosztás

Hirdetés


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat

Te leszel az első! Ezt még senki nem olvasta!

Iratkozz fel, hogy ezek a cikkek eljussanak hozzád!

Meglepetéssel készülünk neked ünnepek alkalmával!
További információk


Hirdetés


Népszerű cikkek