18+
Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves
Hirdetés

Sors és szabad akarat

Megosztás
Női lélek

Szeretettel köszöntelek téged és bízom benne, hogy mostani cikkemmel segíthetem az életedet. Jelen írásomban olyan témáról írom le saját gondolataimat, ami igencsak megosztja az embereket:

Hirdetés


Szeretettel köszöntelek téged és bízom benne, hogy mostani cikkemmel segíthetem az életedet.

Jelen írásomban olyan témáról írom le saját gondolataimat, ami igencsak megosztja az embereket:

"Életünk forgatókönyvét előre megírt sorsunk vagy a szabad akaratunk írja?" 

"Sok ember gondolja azt, hogy sorsuk előre meg van írva, ezért ők teljesen mindegy, hogy mit tesznek nem fog módosulni az életük. Ezek az emberek tehetetlen bábként sodródhatnak az eseményekkel, így látszólag feladhatják a küzdelmet, ha nehéz szituációba kerülnek. Nem tűznek ki nagyobb célokat, mert nem hiszik el, hogy tehetnek valamit azok eléréséért. Nekem ez adatott, nem tehetek ellene.” Ez úgy hangzik számomra, mintha a felelősséget áthárítanák egy magasabb szinten lévőre.

Ők valójában félhetnek is ettől a méltóságtól, ezért nem is mernének ellene szegülni azáltal, hogy kiállnak magukért. Igába hajtják a fejüket és belenyugszanak a sorsukba, bár ettől nagyon is keserű lehet az életük.

Vannak, akik azt gondolják, hogy ők egyedül alakítják az életüketés számukra nem létezik semmilyen spirituális segítő vagy teremtő.

Ezek az emberek általában nem tanulnak az életük történéseiből és makacsul ragaszkodnak elképzeléseikhez akkor is, ha elérésükkel sincs béke a lelkükben.

Ők azt gondolhatják, hogy mindent egyedül értek el, ezért nem képesek hálát adni semmiért.

Cikkem címe szándékosan sors ÉS szabad akarat

Mert én úgy gondolom, hogy e kettő együtt alakítják az életemet.

Az érzések és a gondolatok segítenek abban, hogy megtaláljam a számomra helyes megoldást. : „ függetlenségem alapja az érzés és a gondolkodás.”

Én mindig azt mondom a Klienseimnek, hogy egyetlen rossz dolgot tehetnek az érzéseikkel és a gondolataikkal, mégpedig azt, ha elnyomják. Valamiről nem venni tudomást, még nem jelenti azt, hogy nincs is.

 

 

A gondolatok sokkal intenzívebben jönnek fel az ember elméjében, mint az a dolog amire utalni akar.

Ha megcsíp egy szúnyog, akkor nem valószínű, hogy foglalkozol vele, maximum megvakarod, mert kellemetlen érzés, de ha megcsíp egy méh, azzal már valószínűleg foglalkozni fogsz.

A gondolatok és ebből kifolyólag az érzelmek is pont így működnek. Sokszor jeleznek nekünk, de nem veszünk róla tudomást, csak akkor, ha nagyobb lökést kapunk. (pl.: megbetegszünk, vagy elveszítünk egy számunkra fontos személyt vagy dolgot).

Bár gyakran előfordul az is, hogy olyan sokszor kérdőjelezik meg az ember érzéseit mások, hogy néha elbizonytalanodunk, hogy amit érzünk az helyes-e.

A válaszom erre az, hogy IGEN!!!! Bármit érzel, az a te érzésed, amit más nem tud ellenőrizni, ezért kérdőre sem vonhatja. Nagyon sokat segíthet az eligazodásban, ha leírod, hogy pontosan mit érzel, mert vannak olyan élethelyzetek, amikor az érzelmi viharok közepette nem látod a lényeget.

Életünk során nagyon sok kellemes és kellemetlen szituációba kerülünk, amit a sors alakít így és feltétlenül szükségünk van rá fejlődésünkhöz.

Meg kell tapasztalnunk, hogy milyen szeretni, haragudni, boldognak és szomorúnak lenni, megszerezni és elveszíteni és még sorolhatnám. Egy csomó olyan élmény, ami gazdaggá teszi a lelkünket és ezáltal válunk egyre hitelesebb emberekké, aki tud segíteni egy másik embernek, mert ő azon már túl van, amivel a másik még csak ismerkedik.

Azért élünk, hogy szeressük és segítsük egymást.

Vannak olyan szituációk, amelyeknek könnyű a megoldása és észre sem vesszük, hogy átmentünk rajta. Mindenkinek az életében vannak olyan megpróbáltatások, amik nagyobb energiát emésztenek fel és többszöri nekifutásra sikerül csak a megoldás.

A sors gurította, de rajtunk múlik az, hogy meghátrálunk és elfogadjuk hogy nem tehetünk semmit vagy meglátjuk benne a tanulás lehetőségét és szabad akaratunkból hozunk egy döntést. Természetesen vannak olyan események, amik ellen nem tehetünk semmit – pl.: ilyen az elmúlás – de kellő alázattal ez is elfogadhatóvá válik.

Alázat

Mint mindenhez az élethez is szükséges alázat,így tudunk csak számunkra lelki békét hozó válaszokat adni szabad akaratunkból.

Szerintem nem létezik olyan felső erő, aki azt szeretné, hogy szenvedj egész életedben. Mindenki boldogságra és bőségbe születik, de ezt az állapotot neked kell megvalósítani az életedben.

Segítséget kérni nem a gyengeség jele.

Vannak könnyen megoldható dolgok az életünkben és vannak olyan esetek, amikor egyedül nem jutunk előbbre. Gondolj csak bele mi lenne a világgal, ha mindenki mindent meg tudna oldani és nem lenne szükség egymásra.

Természetesen nem csak azért fontos egy másik ember társasága, hogy kihúzzon bennünket a bajból. Merj segítséget kérni és meglátod, hogy a legváratlanabb embertől vagy helyzettől kapod a megoldást.

Elmesélek nektek egy személyes élményt:

Édesanyámmal elhatároztuk, hogy elmegyünk Dobogókőre túrázgatni. Elindultunk egy útvonalon, de a cél előtt visszafordultunk, mert már kezdett sötétedni. Milyenek a nők séta közben, természetesen csacsognak a világ nagy dolgairól és ilyenkor észre sem veszik, hogy merre mennek. Olyan érzésem támadt, hogy már le kellett volna fordulnunk és sajnos a teljesen ismeretlen turista jelzések ezt hamar be is igazolták.

Sehol egy ember csak ketten voltunk az erdőbe és erősen kezdett sötétedni. El kezdtünk mindketten pánikolni és kerestünk valamilyen kapaszkodót, de csak fák voltak körös-körül. A telefonom lemerülőben, se turista térkép, se iránytű nem volt nálunk. Folyamatosan és egyre kétségbeesetten kértem a Jó Istent, hogy segítsen nekünk kijutni az erdőből. Egyszer csak a semmiből megjelent egy pár, akik szintén eltévedtek. Kiderült, hogy a fiú túlélő táborokat csinált végig és kiscserkész módjára olvasott az erdei jelekből, mi pedig – már sokkal nyugodtabban – követtük és kivezetett minket az ismeretlenből.

Majd ahogy megjelentek úgy el is tűntek, még meg sem tudtuk nekik köszönni a segítséget, így ha olvassák ezeket a sorokat, akkor hálásan szeretném nekik megköszönni most.

Mi a megfelelő segítség?

Az utcán kéregető embereknek – miután jól lakott és alap szükségleteit kielégítette – a további pénz adomány helyett az a segítség, ha saját maga is képes újra talpra állni. Ők örömmel dolgoznának, ha erre esélyt kapnának.

A megfelelő segítség téged is abban segít, hogy a kétségbeesés, vagy aggodalom lecsitítása után saját magad is képes legyél megoldani problémáidat és ráébredj a benned lévő belső forrásra.

Sokszor előfordul az hogy korábbi tapasztalataink miatt félünk meghozni számunkra kedvező döntéseket.

Minél nagyobb energiát adunk a félelmünknek, annál nagyobbra dagad. Pl.: én gyerekkoromban, ha rosszat álmodtam és át szerettem volna menni a szüleimhez dermedten és izzadtan feküdtem az ágyban, mert azt gondoltam, hogy mumusokkal tarkított a két szoba közötti út, ezért akkorára dagadt a félelemem, hogy meg sem bírtam mozdulni.

Valahogy így működik a felnőttek életében is, a kornak megfelelő félelmekkel. A Kineziológia szelíd módszereivel oldhatók ezek a félelmek és el is tűnnek az életünkből.

Nagyon fontos a hit, – ki miben hisz – hogy bárhogy is döntünk nem maradunk egyedül.

Én ilyenkor mindig Indiana Jonest látom magam előtt, amikor úgy lép ki a szakadék felett, hogy nem látja a hidat, de annyira erős a hite, hogy mégis megteszi és lám a híd megjelenik és meg is tartja. Pontosan így működik a hitünk ereje, amivel szinte minden felett képes vagy győzelmet aratni.

A sors és a szabad akarat együtt alakítják az életutunkat. A segítség, a hit és a szeretet pedig hűséges társként végig mellettünk vannak. 


Megosztás

Hirdetés


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat

Te leszel az első! Ezt még senki nem olvasta!

Iratkozz fel, hogy ezek a cikkek eljussanak hozzád!

Meglepetéssel készülünk neked ünnepek alkalmával!
További információk


Hirdetés


Népszerű cikkek