18+
Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves
Hirdetés

A pénz boldogít

Megosztás
Női lélek

Szeretettel köszöntelek ismét és köszönöm, hogy egyre többen olvassátok a cikkeimet. Mai írásomban a pénzről osztom meg veletek gondolataimat, érzéseimet és a pénzhez vezető utam történeteit. Mindenkiben ott van Egy olyan befektetést ajánlok neked, ami garantáltan nem veszti értékét, hiszen a gazdagság magja mindenkiben ott van, csak tudnunk kell, hogyan növeljük azt a fát.  

Hirdetés


Szeretettel köszöntelek ismét és köszönöm, hogy egyre többen olvassátok a cikkeimet.

Mai írásomban a pénzről osztom meg veletek gondolataimat, érzéseimet és a pénzhez vezető utam történeteit.

Mindenkiben ott van

Egy olyan befektetést ajánlok neked, ami garantáltan nem veszti értékét, hiszen a gazdagság magja mindenkiben ott van, csak tudnunk kell, hogyan növeljük azt a fát.

 

Érdekes viszony

A pénzhez való viszonyom az eddigi életem során folyamatosan változott és bevallom nem viszonyultam mindig hálásan ehhez a nagyon fontos energiához.

Gyerekkoromban a szüleim kitettek magukért és tisztességben neveltek, de a létfenntartáson felül sajnos nem sok egyébre jutott lehetőségük.

Ebben nőttem fel és ezt a helyzetet fogadtam el természetesnek. Azt láttam, hogy ők is – ahogy sokan mások a környezetemben – nagyon sokat dolgoznak és nagyon kis pénzt keresnek.

Annyira megtanultam spórolni ebből kifolyólag, hogy ma sem tudom hogyan jöttem ki potom pénzekből a főiskolai éveim alatt, de sikerült.

 

Valaki azt mondta, hogy ha most egyenlő arányban osztanánk el a világ összes vagyonát az emberek között, akkor valószínűleg ugyanaz lenne a helyzet egy pár év eltelte után, mint a kiinduló állapot.

Biztosan te is hallottál már arról, hogy emberek nagyon nagy összeget nyertek és alig pár hónap alatt elverték az összeset, majd ugyanúgy éltek, mint azelőtt.

Szerinted miért lehet ez?
Hirtelen jött pénz hirtelen megy?
Vagy ezek az emberek nem tanulták meg becsülni a pénzt és ezért nem is tudják alázattal kezelni?

Szerintem ez utóbbi a megoldás.

Először is rendet kell tenni az agyunkban, hogyan is állunk mi a pénzzel. Égeti a pénztárcádat és azonnal el kell költened a nálad lévő pénzt vagy sajnálsz magadnak megvenni bármit?

Sokáig elfogadtam azt a feltételezést, miszerint a gazdagság a kiváltságosok része, ami nekem nem adatott meg.

Ezt a hitemet csak erősítették azok a mondatok amiket a pénzzel kapcsolatosan a környezetemtől hallottam:

„A gazdagok érzéketlenek” és én ezt nagyon komolyan vettem, hiszen mindig érzékeny ember voltam, aki együtt érez másokkal és ezt a képességemet nem cseréltem volna le a pénzzel.

A másik mondat: „ nem lehet tisztességesen sok pénzt keresni”. Mivel becsületre neveltek, így ez az állítás további éket vert a pénz és közém.

Gyönyörű nyelvünkben nagyon sok hitrendszeri blokkot (lelki fejlődést okozó akadály) kifejező állítás van, amin érdemes elgondolkodni:

Ki korán kel, aranyat lel., Aki keres talál., Aki dolgozik, nem ér rá pénzt keresni., A fogához veri a garast., A pénznek nincsen szaga. Aki gazdag, becstelen..” stb.

Mi magyarok nagyon sokat beszélünk a pénzről, vagyis arról hogy nincs. Az is panaszkodik akinek nagyon is van mit a tejbe aprítania. Míg Amerikában megünneplik a lottó győztest, addig nálunk hónapokig senki nem jelentkezik a nyereményért. Hogyan tudna a „ koszos anyagi” hozzám áramlani, ha nem tudok tisztelettel beszéli róla és elérhetetlennek tüntetem fel. Ezen is érdemes elgondolkodni.

Lehetek-e gazdagabb, élhetek-e jobban, mint a szüleim?

Ennek a kérdésnek generációkon átívelő tendenciája van. Nálam ez a kérdés akkor vált fontossá, amikor x-edik külföldi nyaralásomat is szorongással töltöttem. A szüleim még soha nem ültek repülőn én pedig utazgatom a férjemmel és több pénzt költünk egy hét alatt, mint amennyit ők kerestek.

Felismerés és a változás kezdete

Amikor elkezdtem önálló életet élni és azt tapasztaltam, hogy én is – úgy mint a szüleim – nagyon sokat dolgozok nagyon kevés pénzért, elmentem egy tanfolyamra, hogy megtudjam, hogyan tudok ezen változtatni. Első körben ki kellett tölteni egy adatlapot, amin a következő kérdés szerepelt:

Láttam-e valakitől, hogyan kell sok pénzt keresni? Betalált a mondat bevallom. Teljesen logikus, hogy a gyerek azt tanulja meg, amit a környezetétől lát. Történetesen az én esetemben ugyanazt a mintát valósítottam meg, amit a szüleim. Itt szeretném megjegyezni, hogy nem célom írásommal senkinek a szüleit vagy az önérzetét megsérteni, hiszen ők sem tettek másképp, mint egy mintát követtek.

Mennyire motiválhatnak pénzzel?

Nekem egyszer azt mondta a főnököm amikor bementem hozzá fizetésemelést kérni, hogy „ a pénz nem motivál”. Megnéztem volna a fejét amikor az év végi prémium osztásból kimarad ezzel a címszóval.

Szerintem motiváló tényező egy munkahelyen a pénz, mert senki sem jó pofiból hajtja a főnök malmára a vizet. Szép ha az ember szereti a munkáját, de mindenki pénzből él és nem fogja a boltos néni ingyen oda adni a kiflit még akkor sem, ha a legszebb hollywoodi mosolyodat veszed elő.

A főnök igenis motiválhatja az alkalmazottakat plusz pénzzel ezzel is kifejezve az erkölcsi megbecsülés melletti elismerést és egyben visszajelzés is az alkalmazottnak, hogy jól teljesít. A többlet pénz önmagában nem fog boldoggá tenni, de ha olyan dologra fordítod ami megelégedéssel tölt el, akkor igenis tud örömet okozni.

 

Mennyit érsz? Mennyit ér az a munka amit végzel?

A kevés kereset oka gyakran adódhat abból, hogy az ember maga sem tudja mennyit ér a munkája. Nekem a kedvencem az amikor a gyermekével otthon lévő anyukának mondják, hogy nem csinál semmit.

A nők elismerése sajnos nincs a helyén a mai társadalomban. Hogyan lehetne kifejezni pénzben azt, hogy lelkileg rendben a család, szépen fejlődik a gyerek, tiszta a ház, meleg étel várja a család többi tagját...

Annyit érsz, amennyit leteszel az asztalra? Ha keresel, akkor sokat, ha nem akkor keveset? A férjemmel köszönetet mondunk egymásnak a másik munkájáért. Ő hálás a lelki békéért, én hálás vagyok az anyagi biztonságért és ez így van rendjén férfi és nő között.

Bár nincsenek ennyire éles határok, mert vannak átfedések feladatok között, de mindenki tudja, hogy mi a dolga. Természetesen a nők is vállaljanak munkát és keressenek pénzt, de ne felejtsék el, hogy otthon pótolhatatlanok, míg a munkahelyen nem. Amennyiben egy nő annyira lehajtja magát a munkában, hogy az otthoni dolgokra már nem jut idő és energia, az súlyos következményeket vonhat maga után. (A férfi-női munkamegosztások a családon belül megérdemel egy külön fejezetet, így ebben a témában jövőbeni cikkeimben fogok írni.)

A puzzle utolsó darabja

Sokat foglalkoztam a pénzzel kapcsolatos blokkjaimmal és úgy érzem, hogy a a puzzle utolsó darabját Bagdi Bella: „A pénz vonzása gyakorlatban” című CD-je illesztette be.

Soha így még nem láttam a pénzt azelőtt.

Bella szerint a pénz az adni-kapni energiát szimbolizálja a földön. „ Azt kapod, amit adsz, annyit kapsz, amennyit adsz”. Személyesítsd meg a pénzt és tekints úgy rá, mint egy őrangyalra, aki segíti az életed. Rengeteget változott a nézőpontom, és az érzéseim a pénzzel kapcsolatosan a CD hatására.

Mit tehetsz azért, hogy hozzád is szabadon áramoljon a pénz?

1. Felismerés, milyen hitrendszeri blokkok akadályoznak meg abban, hogy számodra megfelelő mennyiségű pénzt keress. Ebben nagyon sokat tud segíteni a Kineziológia szelíd módszere. Különös tekintettel azokra a blokkokra, amik a felmenőktől öröklődtek tovább. Ne felejtsük el, hogy az elmúlt 100 évben 2 világháború és mély szegénység érintette hazánkat, amik bizonyosan mély nyomot hagytak.

2. Tanuld meg értékelni azt, amit csinálsz. Amennyiben így teszel másoktól is ezt kapod vissza.

3. Írd le a pénzzel kapcsolatos céljaidat, hiszen elméd ennek megfelelően tud neked dolgozni. Nem elég annyi, hogy sok pénzt akarok, hanem pontosan fogalmazd meg, mire kell ( Pl.: elutazok a családommal 1 hétre síelni vagy megveszem magamnak azt a szép ruhát, amit kinéztem...) A cél minél pontosabban meghatározott, annál jobban célba ér.

4. Bánj tisztelettel a pénzzel és néz úgy rá, mint életed segítőjére.

Pénzért nem lehet boldogságot venni, de a pénz boldoggá tud tenni.


Megosztás

Hirdetés


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat

Te leszel az első! Ezt még senki nem olvasta!

Iratkozz fel, hogy ezek a cikkek eljussanak hozzád!

Meglepetéssel készülünk neked ünnepek alkalmával!
További információk


Hirdetés


Népszerű cikkek