18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves
Hirdetés

Szeretlek tél!

Megosztás
Női lélek

Köszöntelek téged és szívből örülök, hogy ismét írhatok neked.


Köszöntelek téged és szívből örülök, hogy ismét írhatok neked.

Mai cikkem segít neked abban, hogyan légy a kevesebb fény és a hideg ellenére is jókedvű és hogyan találhatod meg ebben az évszakban is a szépséget és egyediséget. A nappalok rövidülnek, egyre több ruhát kell felvenni, látszólag eltűnnek a színek az életünkből és gyakran sötétben megyünk el a munkahelyünkre és sötétben érünk haza. A TV-ből folyamatosan ömlik, hogy a tél egy szomorú időszak és egyre több feszültségoldó és aranyér elleni szer reklámja kerül a képernyőkre. Vajon miért? Tényleg annyira sötét ez az évszak vagy csak mi nem ismerjük őt pozitív oldaláról.

Pihenés időszaka

Télen a természet nyugovóra tér, hogy egész éves fáradhatatlan munkáját kipihenje és elég erőt merítsen a tavaszi erőbedobásra. Mi emberek sajnos eltávolodtunk ettől a megszokott folyamattól és nem engedünk ennek a ciklikusságnak, bár én azt gondolom, hogy csak szembe megyünk az árral, ami nagyon fárasztó dolog. Nem olyan régen még én is úgy néztem a télre, mint egy véget nem érő időszakra és alig vártam, hogy végre kitavaszodjon. A tél a pihenés és a visszavonulás időszaka is egyben, amikor többet találkozunk magunkkal, gondolatinkkal és érzéseinkkel, mint az év egyéb időszakaiban. Kevesebb a kinti program, a kertben sem lehet tevékenykedni csak a házban, ugyanúgy mint bennünk a figyelem befelé irányul.

A gyerekek és a tél

Azt vettem észre, hogy a felnőttekkel ellentétben a gyerekek nem szomorúak, ezért biztosan tudnak valamit, amit mi is tudtunk gyerekkorunkban. Eszembe jutott az ovis Melinda, aki csöppet sem volt szomorú, ha bent kellett lennie a teremben és játszhatott. Különösen jó érzéssel töltött el, amikor eszembe jutottak a fekete lapra fehér krétával rajzolt képek és a téli mesék. Az esti szánkózás az utcai fények alatt, miközben szállingózott a hó és a csúszkálás a befagyott tavon. Emlékek egész sora kígyózott a fejemben és egyre jobban éreztem magam. Rájöttem, hogy ahhoz, hogy nehéz időszakokat túlvészeljen az ember meg kell találnia az utat újra gyermeki lelkéhez. Elhiszem, hogy a napi verkli és a felelősségtudat annyira elfeledtették veled, hogy milyen volt akkor, de próbáld csak meg újra felidézni. Akinek van gyermeke annak könnyebb dolga van, mert - amennyiben megengedi magának – velük újra átélheti az önfeledt korszakot.

Évek teltek el és én épp úgy örülök a télnek, mint bármelyik évszaknak és maximálisan kihasználom azokat a lehetőségeket, amiket csak ilyenkor tehetek meg, de nézzük csak sorban, hogy mikre gondolok:

Ünnep és hála

Télen van az év legszebb ünnepe, vagyis a Karácsony és december végén elbúcsúztatjuk ezt az évet, majd üdvözöljük az újat. Számomra az ünneplés már november végén megkezdődik az ajándékok vásárlásával. A családtagokon kívül összeírom, hogy kik azok akik segítették az életemet ebben az évben – legyen akár ház körüli segítség vagy egy megbízható ember, akire a kisfiamat pár órára rábízhattam – és hálám jeléül adok nekik valami apróságot. A hála és az ünnepi ráhangolódás díszruhát ölt a lelkemre.

A természet segít az egyensúly létrehozásában

Téli időszakban csökken a fény mennyisége, ezért nagyon fontos, hogy amikor csak teheted légy természetes fényben. Amennyiben a hétvégék szabadak öltözz fel jó melegen és menj ki a természetbe. Lélegezd be a nyugalmat és töltődj fel fénnyel. Nem véletlenül népszerűek a különböző fényterápiák, mert szükségünk van a fényre. Az irodai mesterséges fény sajnos semmit nem pótól. Nem telik el nap séta nélkül, függetlenül attól, hogy milyen az idő. A kutyáim révén az életem természetes része lett ez a tevékenység, amiért nagyon hálás vagyok nekik.

Kuckózz be!

Ez az időszak tökéletesen jó arra, hogy a régen halogatott könyveket vagy filmeket végre megnézd. Főzz egy finom teát, végy egy meleg takarót és kuckózz be a szobába. Plusz élmény, ha a szeretett családtagok is csatlakoznak, így együtt még jobb.

 

Relaxálj!

Korábbi cikkeimben (5 Stresszkezelési módszer, Tartós stresszcsökkentés) már írtam neked a relaxáció fontosságáról, ami segít testedet és elmédet lecsendesíteni és egyensúlyba hoz rendszeres végzésével. Ezzel a módszerrel lecsökkentheted a feszültséget és megelőzheted a pszichés problémák jelentős részét is.

Kreatívkodj!

Ez az időszak kitűnően alkalmas kreatív tevékenységek végzésére. Amennyiben neked még nincs ilyen hobbid, de érzed magadban a késztetést számos újság és internetes oldal segít. Ez a jobb agyféltekés tevékenység jótékony hatással van a lélekre, sikerélményt és az alkotás szabadságát élheted át alatta. Arról nem is beszélve, hogy röpül az idő vele és jótékony hatással van életed egyéb területeire is. Tedd félre saját és mások előítéleteit - pl.: nekem nagyon rossz a kézügyességem, én nem tudok rajzolni... - mert ez nem arról szól, hogy melyik galéria állítja ki a művedet, hanem arról, hogy milyen pozitív energiák szabadulnak fel belőled. Én azt vettem észre, hogy képes voltam éjfélig molyolni valamivel és reggel alig vártam, hogy újra folytathassam a művemet. A kreatív energia beindítása egyre több szuper ötletet hozott, ami felvillanyozott.

Pihenj sokat!

Amint azt már említettem télen a természet is alszik, hogy tavasszal újra virágba borulhasson minden. Pihenj te is és ne tégy magadnak szemrehányást miatta. Így működünk és ez nem feltétlen a lustaság jele.

 

 

 

 

Téli sportok öröme

Egyre népszerűbbek a téli sportok, bár ahhoz, hogy síelj el kell utaznod külföldre, ami nem valami pénztárca kímélő. Itthon is tudsz szánkózni, korcsolyázni és van néhány lehetőség síelésre is. Tőlünk nem messze van egy kis tó, ami télen mindig befagy. Elhatároztam, hogy veszek egy korcsolyát és kipróbálom. Megérkeztünk a helyszínre és olyan látvány és élmény fogadott, amire nem is számítottam. Családok székekkel, elemózsiával felpakolva téli piknikeztek a tó szélén, beljebb egy alkalomszerűen összeállt hokicsapat játszott mérkőzést, szóval az egész nagyon hangulatos volt. Nagyon jól szórakoztunk és nem került semmibe. Keress alkalmat arra, hogy télen is mozogj, mert nagyon jó hatással van a testre és a lélekre. Mozgás során során endorfin szabadul fel, amit boldogság hormonnak is neveznek.

Friss, tiszta levegő + mozgás + természetes fény = JÓ KÖZÉRZET

 

Akárhogy is számolom egy téli időszak bizony eltarthat 4-5 hónapig is, ami az évnek csaknem fele. Érdemes tehát más szemszögből is megnézni ezt a szerintem csodás évszakot. Kívánom, hogy találj magadnak olyan tevékenységeket, amiket csak ilyenkor tudsz csinálni és élvezd!


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat

Te leszel az első! Ezt még senki nem olvasta!

Iratkozz fel, hogy ezek a cikkek eljussanak hozzád!

Meglepetéssel készülünk neked ünnepek alkalmával!
További információk


Hirdetés


Népszerű cikkek