18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

Út a boldogabb és minőségibb élethez

Megosztás
Női lélek

Szeretettel köszöntelek téged ismét elég hosszú kihagyás után.


Szeretettel köszöntelek téged ismét elég hosszú kihagyás után.

Túl egy vizsgaidőszakon és egy izmos influenzán kipihenve és gyógyultan újra készen állok, hogy írásaimmal segítsem az életed. A mai cikkemben három nagyon fontos dologról írom le gondolataimat, melyek nélkül szerintem nem lehet értékes és tartalmas életet élni. Az alázat – nem tévesztendő össze a megalázkodással, ami  negatív és emberi méltóságot nélkülöző viselkedés – a tisztelet – nem tévesztendő össze a bálványszerű imádattal, ami nélkülözi az emberek közötti egyenlőséget – és végül a hála, ami annak átérzése nélkül semmit sem ér.

Alázat

Korábbi cikkeimben már írtam az alázatról. Az életben gyakran jönnek olyan események, amik alázat nélkül nem feldolgozhatók. A szó magában foglalja az elfogadást és a dolgok mélyebb értelmét is. Bármilyen munkát is végzel alázat nélkül biztosan nem lehetsz hiteles benne ( pl.: egy orvos a szakma és a betegek iránt érzett alázat nélkül csak hatalommal visszaélő ember). 

Az alázatos ember nem emelkedik senki felé és nem becsmérli le a világ dolgait, ezáltal helyén kezeli a vele történt eseményeket és megoldást talál annak feldolgozására.

Tisztelet

Tisztelni valakit vagy valamit nem jelenti azt, hogy bálványként nézünk fel rá. Tisztelni lehet valakit azért, amit elért, valamint azért amiben ő jó. Sajnos az emberek nagyon nehezen tudják a tiszteletet mások iránt kifejezni, mert gyakran megelőzi az irigység és az elfogadás hiánya. Szerintem megtiszteltetés hiteles emberektől tanulni, jó emberekkel együtt lenni és még sorolhatnám.

Tiszteld magad azokért a dolgokért amiket elértél, – legyen az bármekkora is – mert csak így tudod a másik emberben is tisztelni azt, aki ő valójában.

Mellesleg nő az önbecsülésed is és a céljaidat is könnyebben el tudod majd érni.

Dicséret

Veregesd magad hátba, ha úgy érzed, hogy egy nehéz szituációt oldottál meg.

Sokszor természetes az, hogy egy nő dolgozik, gyereket nevel, vezeti a háztartást...

Tiszteld magad azért, hogy ha nem is 100%-osan, de megoldod a feladataidat legjobb tudásod szerint.

Teljesítményed nem mérhető másokéhoz, hiszen nem vagyunk egyformák, és nem terhelhető mindenki ugyanúgy.

Hála

Sokszor hangzik el az emberek szájából, hogy milyen hálátlan a másik, mert ő annyi mindent megtett érte, a másik még sem értékeli. Mi tudjuk mit jelent valójában a hála?

Sajnos sokszor annyira természetesnek veszünk dolgokat, és nem adunk hálát érte, hogy ez a szó lassan tartalom nélkülivé válik. Sokat gondolkodtam rajta, hogy a kisfiamnak hogyan adjam tovább a hála érzését anélkül, hogy erkölcsi papolás lenne belőle.

Először magamnak tettem fel a kérdést, hogy én valójában hálás vagyok-e, és ha igen, akkor miért, és mit érzek.

A szüleimtől gyakran hallottam, hogy legyünk hálásak azért, hogy étel van az asztalunkon és egészségesek vagyunk, mert sok embernek ez nem adatott meg. Ennél biztosan többet jelent a hála, hiszen semmit sem ér akkor, ha nem társul mellé érzés. Természetesen ez nem lehet a másik ember sorsának függvénye, hiszen nem leszek jobban, ha neki rossz és ez fordítva sem igaz.

Az első érzés igazán szívből akkor jött, amikor megértem rá. Sok célt tűztem ki magam elé és elértem őket. Folyamatosan tettem azért, hogy jobb és minőségibb legyen az életem, és egyre hálásabb lettem mindazoknak akik segítették ezt, és természetesen magamnak is.

Köszönet

Megtanultam megköszönni magamnak az addig kicsinek hitt dolgokat – pl.: otthon rendbe tétele – és azt vettem észre, hogy a környezetem is hálás lett ezekért. Hogyan várhatunk valamit kívülről, ha magunknak nem adjuk meg? Hálás voltam azért, hogy a szüleim éjt-nappallá téve dolgoztak, hogy megadják nekem azt, amit tudnak. A két testvéremért, akire mindig számíthattam és számíthatok. Hálás vagyok azoknak, akiktől tanulhattam és akik segítették az életem bizonyos szakaszait. Rájöttem arra, hogy ha az ember elindul a megoldások felé, akkor mindig megkapja a segítséget az égiektől. Nagyon hálás vagyok nekik is és még sorolhatnám. Miközben ezeket a sorokat írom egyre jobban feltöltődök energiával.

Mutasd meg, hogyan lehet hálásnak lenni

Visszatérve a kisfiamra, teljesen tisztává vált számomra, hogy csak azt tudom átadni neki, amivel már én is rendelkezem, különben csak üres szavakat kapna, ami hiteltelenné tenne előtte. Először neki adtam hálát, hogy megszületett és minket választott. Második lépés, hogy megmutassuk neki a férjemmel, hogy a dolgok nem csak úgy berepülnek az asztalra, hanem azért sokak dolgoznak. Amikor őszibarackkal etettem, akkor a következőket énekeltem neki:

Hálásak vagyunk a napnak, a holdnak, a földnek, az esőnek, hogy szépen nevelte a fát
Hálásak vagyunk nagypapának, hogy vigyázott a fára
Hálásak vagyunk a fának, hogy ilyen szép és egészséges gyümölcsöket nevelt
Hálásak vagyunk apának, hogy leszedte a fáról és hazahozta
Hálásak vagyunk anyának, hogy elkészítette Barnusnak
Anya hálás a Barninak, hogy ilyen jóízűen megeszi és váljék egészségére.
Nagyon élveztük mind a ketten.

 

Gyakorlás a mindennapokban

Egyszer mondta az egyik ismerősöm, hogy úgy zárja le a napot, hogy hálát ad minden jóért és rosszért, ami történt vele. Elkezdte egyből lefekvés után és azon vette észre magát, hogy már több perce sorolja a dolgokat és nem akar vége szakadni.

Természetesen aztán nagyon jól aludt. Próbáld ki ha van hozzá kedved, és hamarosan jön mellé az érzés is.

Az az ember, aki képes hálát adni a rossz dolgokért is, az tud igazán tanulni és fejlődni szerintem.

Hálát adni és kapni éppoly fontos, mint a szeretet.

Én is hálás vagyok azért, hogy olvassátok a cikkeimet és egyre többen fejezitek ki tetszéseteket. Olvasó nélkül az írásaim csupán a saját érdekeimet szolgálnák.

Köszönöm!


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat